De meest ideale werkplek volgens Global Worklace Report

Hoe kunnen werkgevers de ideale werkplek creëren, waardoor mensen graag naar kantoor komen en minder behoefte hebben om thuis te werken? Uit het Global Workplace Report blijkt immers dat slechts een op de tien Nederlanders tevreden is met zijn of haar werkplek. Daarnaast draagt een verantwoorde en prettige werkplek bij aan de gezondheid en productiviteit van de werknemer.

Via de website van Steelcase kan het rapport worden gedownload en staan er tips om de meeste ideale werkplek: te creëeren:

- Bied medewerkers keuze en controle. Mensen die, afhankelijk van hun taak of gemoedstoestand, kunnen kiezen waar en hoe ze werken zijn meer betrokken bij het werk.
- Zorg voor speciale concentratieruimtes. De mogelijkheid om gebruik te maken van flexibele concentratieruimtes lost een van de grote problemen van het huidige kantoorleven op: kantoortuinen met een onafgebroken stroom aan afleiding en teveel geluid.
- Investeer in de nieuwste technologieën. Werknemers die gebruik kunnen maken van tablets, smartphones, laptops en videoconferencing zijn gemiddeld blijer en meer betrokken dan degenen die daar geen beschikking over hebben.
- Stimuleer samenwerking en creatie. Mensen letterlijk of via technologie bij elkaar brengen, betekent dat nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Zo voelen werknemers een grotere betrokkenheid met elkaar en met de organisatie.
- Maak informeel en sociaal contact makkelijk. Door het inrichten van een koffiebar, loungeruimte of heuse bar stijgt de onderlinge verbondenheid en tevredenheid.
- Het emotionele comfort verhogen? Zorg er dan voor dat de kantoorruimte aanvoelt als ‘thuis’.
- Verschaf toegang tot buitenlucht en zonlicht. Het nemen van pauzes in de buitenlucht is belangrijk voor het functioneren en tot rust komen van mensen. Ze kunnen er vervolgens weer tegenaan. Verlaag de drempel om naar buiten te gaan.
- Garandeer ergonomisch en emotioneel comfort. Ergonomisch ontworpen meubilair is van groot belang voor het welzijn van de medewerkers. Het emotionele comfort verhogen? Zorg er dan voor dat de kantoorruimte aanvoelt als ‘thuis’.
- Maak van de kantooromgeving een verlengstuk van de organisatiecultuur. De inrichting van de werkplek kan een weerspiegeling zijn van de bedrijfsstrategie, het merk en de cultuur. Ook dit verhoogt de tevreden van medewerkers.

07-11-2017 14:11

Best bekeken

Van flutmanagement naar fleetmanagement

We komen het nog veel tegen, wagenparkbeheerders die druk zijn met allerlei operationele taken. Met de poten in de modder noemen ze dat. Tankpassen beheren, dealeroffertes doorsturen naar de leasemaatschappij en groene kaarten aanvragen. Je kunt er erg druk mee zijn. En dan hebben we het nog niet ...

Het nieuwe werken: toen, nu en straks

Anno 2014 lijkt de hype van het nieuwe werken voorbij. Met een groeiende opvatting van het kantoor als plek voor ontmoeting, kennisdeling en samenwerking worden steeds meer vraagtekens gezet bij de thuiswerkplek. Het nieuwe werken maakt een verandering door, waarbij een nieuwe balans wordt gezocht ...