Maaltijdservice JBZ op de schop

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch neemt in het najaar een nieuwe keuken in gebruik. Deze biedt volop gelegenheid om de maaltijdverstrekking stevig onder handen te nemen. Daarbij werkt het JBZ nauw samen met Sodexo. Dat rolt het á la carteconcept ‘Ons menu voor u’ uit.

Ziekenhuispatiënten willen steeds meer zélf de regie over wat ze eten. Daar gaan het JBZ en Sodexo op inspelen. De nieuwe keuken op de begane grond maakt dat mogelijk. Deze komt een stuk centraler in het ziekenhuis te liggen. Dat maakt de afhandeling van bestelde
maaltijden gemakkelijker. Nu bestellen patiënten een dag van tevoren nog hun menu. Dat gaat echter fors veranderen. Tijdens een twee jaar geleden gehouden proef werd al geëxperimenteerd met het bestellen van maaltijden, die dan uiterlijk binnen drie kwartier werden geleverd. Die proef smaakte naar méér en krijgt nu dus een vervolg. De verwachting is dat het uitserveren binnen drie kwartier tussen 7 uur ’s ochtends en 7 uur ’s avonds haalbaar is.

De nieuwe keuken leidt tot veel kortere looptijden. Daardoor kunnen patiënten vanaf november eten wat, waar én met wie ze willen.

actueel
03-06-2019 16:06

Best bekeken

Johan Steenbakkers wint Gouden Koksmes

Johan Steenbakkers is de beste instellingskok van Nederland. De kok van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven won deze titel tijdens het Nationaal Kampioenschap voor Instellingskoks 2006 op de vakbeurs Horecava. De jury kreeg een voorgerecht van gerookte paling voorgeschoteld. Daarna volgde als ...

(Brand)veiligheid in de zorgsector

De focus op verhoging van kwaliteit en veiligheid in de zorg wordt steeds scherper. Het moet veiliger voor cliënt en zorgverlener.Ook wil de overheid dat het aantal incidenten drastisch daalt. Dat vereist voor veel organisaties een andere werkwijze, soms ook een andere cultuur. Een optimale ...