Amazon begint proef met zelfrijdende robot-pakketbezorger

Webwinkel Amazon gaat kleine zelfrijdende voertuigjes inzetten om pakketten te bezorgen, in eerste instantie als test in de Amerikaanse staat Washington. Tijdens de testperiode is er altijd een bezorger bij om te checken of het goed gaat.

De zelfrijdende robot rijdt met de snelheid van een wandelaar over de stoep met behulp van een elektromotor. Hij stopt bij klant voor de deur, waarna die het pakketje eruit kan pakken, zo blijkt uit een video die Amazon online heeft gezet. De webwinkel begint met zes van zulke robotjes, die de naam Scout hebben gekregen.
Scout - ongeveer zo groot als een kleine vriezer - kan autonoom rijden over de stoep, maar er zal altijd een bezorger van Amazon aanwezig zijn bij de ritten van het voertuig. De bezorging via Scout is vooralsnog een test en gebeurt alleen overdag, als het licht is, vijf dagen per week. Amazon heeft nog geen plannen bekendgemaakt waaruit moet blijken op hoe grote schaal Scout wordt ingezet voor de bezorging. Het is een van de vele initiatieven van de webwinkel om de bezorging te automatiseren. Het Amerikaanse bedrijf experimenteert verder onder meer met drones. Foto: Amazon.  

actueel
24-01-2019 12:01

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...