Amazon begint proef met zelfrijdende robot-pakketbezorger

Webwinkel Amazon gaat kleine zelfrijdende voertuigjes inzetten om pakketten te bezorgen, in eerste instantie als test in de Amerikaanse staat Washington. Tijdens de testperiode is er altijd een bezorger bij om te checken of het goed gaat.

De zelfrijdende robot rijdt met de snelheid van een wandelaar over de stoep met behulp van een elektromotor. Hij stopt bij klant voor de deur, waarna die het pakketje eruit kan pakken, zo blijkt uit een video die Amazon online heeft gezet. De webwinkel begint met zes van zulke robotjes, die de naam Scout hebben gekregen.
Scout - ongeveer zo groot als een kleine vriezer - kan autonoom rijden over de stoep, maar er zal altijd een bezorger van Amazon aanwezig zijn bij de ritten van het voertuig. De bezorging via Scout is vooralsnog een test en gebeurt alleen overdag, als het licht is, vijf dagen per week. Amazon heeft nog geen plannen bekendgemaakt waaruit moet blijken op hoe grote schaal Scout wordt ingezet voor de bezorging. Het is een van de vele initiatieven van de webwinkel om de bezorging te automatiseren. Het Amerikaanse bedrijf experimenteert verder onder meer met drones. Foto: Amazon.  

actueel
24-01-2019 12:01

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...