Amazon begint proef met zelfrijdende robot-pakketbezorger

Webwinkel Amazon gaat kleine zelfrijdende voertuigjes inzetten om pakketten te bezorgen, in eerste instantie als test in de Amerikaanse staat Washington. Tijdens de testperiode is er altijd een bezorger bij om te checken of het goed gaat.

De zelfrijdende robot rijdt met de snelheid van een wandelaar over de stoep met behulp van een elektromotor. Hij stopt bij klant voor de deur, waarna die het pakketje eruit kan pakken, zo blijkt uit een video die Amazon online heeft gezet. De webwinkel begint met zes van zulke robotjes, die de naam Scout hebben gekregen.
Scout - ongeveer zo groot als een kleine vriezer - kan autonoom rijden over de stoep, maar er zal altijd een bezorger van Amazon aanwezig zijn bij de ritten van het voertuig. De bezorging via Scout is vooralsnog een test en gebeurt alleen overdag, als het licht is, vijf dagen per week. Amazon heeft nog geen plannen bekendgemaakt waaruit moet blijken op hoe grote schaal Scout wordt ingezet voor de bezorging. Het is een van de vele initiatieven van de webwinkel om de bezorging te automatiseren. Het Amerikaanse bedrijf experimenteert verder onder meer met drones. Foto: Amazon.  

actueel
24-01-2019 12:01

Best bekeken

Johan Steenbakkers wint Gouden Koksmes

Johan Steenbakkers is de beste instellingskok van Nederland. De kok van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven won deze titel tijdens het Nationaal Kampioenschap voor Instellingskoks 2006 op de vakbeurs Horecava. De jury kreeg een voorgerecht van gerookte paling voorgeschoteld. Daarna volgde als ...

(Brand)veiligheid in de zorgsector

De focus op verhoging van kwaliteit en veiligheid in de zorg wordt steeds scherper. Het moet veiliger voor cliënt en zorgverlener.Ook wil de overheid dat het aantal incidenten drastisch daalt. Dat vereist voor veel organisaties een andere werkwijze, soms ook een andere cultuur. Een optimale ...