Ambtenaren vallen van de trap in gloednieuw ministerie

De trappen in het splinternieuwe megaministerie aan de Rijnstraat in Den Haag zijn afgesloten na meerdere valpartijen. De trapleuningen en het oppervlak van de traptreden worden aangepast.

Het zit ambtenaren van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat niet mee. De ellende stapelt zich op in het gebouw waarin zij werken. Vorig jaar bleek al dat werknemers baalden van het recent verbouwde pand, vanwege slecht zittende designstoelen, een gebrek aan werkplekken en een ‘akelige sfeer’. Nu blijkt ook dat meerdere ambtenaren het afgelopen jaar van de designtrappen zijn gevallen. Twee medewerkers raakten daarbij gewond, een van hen moest worden behandeld in het ziekenhuis. De oorzaak, stelt een ingewijde in het AD: de trapleuningen zijn lastig vast te pakken en de traptreden hebben een opstaand randje waarachter je voet kan blijven haken.
„De incidenten waren aanleiding om direct de trappen af te sluiten om eventuele nieuwe ongevallen te voorkomen”, zegt woordvoerder Simone Klein Haneveld van het Rijksvastgoedbedrijf. Dat gebeurde afgelopen oktober. ,,Momenteel worden de trappen verbeterd: de trapleuningen en het oppervlak van de traptreden worden aangepast.” De trapopgangen zijn met rood-witte balken afgegrendeld. Duizenden ambtenaren die in het pand werken, zijn aangewezen op de liften. Ze kunnen nog wel gebruikmaken van een trappenhuis naast de lift.

actueel
25-01-2019 10:01

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...