Ambtenaren vallen van de trap in gloednieuw ministerie

De trappen in het splinternieuwe megaministerie aan de Rijnstraat in Den Haag zijn afgesloten na meerdere valpartijen. De trapleuningen en het oppervlak van de traptreden worden aangepast.

Het zit ambtenaren van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat niet mee. De ellende stapelt zich op in het gebouw waarin zij werken. Vorig jaar bleek al dat werknemers baalden van het recent verbouwde pand, vanwege slecht zittende designstoelen, een gebrek aan werkplekken en een ‘akelige sfeer’. Nu blijkt ook dat meerdere ambtenaren het afgelopen jaar van de designtrappen zijn gevallen. Twee medewerkers raakten daarbij gewond, een van hen moest worden behandeld in het ziekenhuis. De oorzaak, stelt een ingewijde in het AD: de trapleuningen zijn lastig vast te pakken en de traptreden hebben een opstaand randje waarachter je voet kan blijven haken.
„De incidenten waren aanleiding om direct de trappen af te sluiten om eventuele nieuwe ongevallen te voorkomen”, zegt woordvoerder Simone Klein Haneveld van het Rijksvastgoedbedrijf. Dat gebeurde afgelopen oktober. ,,Momenteel worden de trappen verbeterd: de trapleuningen en het oppervlak van de traptreden worden aangepast.” De trapopgangen zijn met rood-witte balken afgegrendeld. Duizenden ambtenaren die in het pand werken, zijn aangewezen op de liften. Ze kunnen nog wel gebruikmaken van een trappenhuis naast de lift.

Design
25-01-2019 10:01

Best bekeken

'Als je het hier niet vindt, bestaat het nog niet'

Chapeau: Internationale beurs ISSA/Interclean dit keer in Amsterdam Zo’n vijftien gele, witte en rode hoogwerkers trekken de aandacht op het plein voor de Amsterdam RAI. De hoogste is 101 meter, een wereldprimeur van Maes. De kleinste van Hinowa Nederland is 19 meter, ook een primeur in ...

Bundeling krachten voor warehouse-optimalisatie

’s Hertogenbosch, 14 september 2010Ctac NV en logistiek specialist Prologys richten een joint venture op die zich volledig richt op optimalisatie van processen in grootschalige magazijnen. Binnen de joint venture brengt Ctac uitgebreide algemene SAP-expertise en een omvangrijk klantenbestand ...