Ambtenaren vallen van de trap in gloednieuw ministerie

De trappen in het splinternieuwe megaministerie aan de Rijnstraat in Den Haag zijn afgesloten na meerdere valpartijen. De trapleuningen en het oppervlak van de traptreden worden aangepast.

Het zit ambtenaren van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat niet mee. De ellende stapelt zich op in het gebouw waarin zij werken. Vorig jaar bleek al dat werknemers baalden van het recent verbouwde pand, vanwege slecht zittende designstoelen, een gebrek aan werkplekken en een ‘akelige sfeer’. Nu blijkt ook dat meerdere ambtenaren het afgelopen jaar van de designtrappen zijn gevallen. Twee medewerkers raakten daarbij gewond, een van hen moest worden behandeld in het ziekenhuis. De oorzaak, stelt een ingewijde in het AD: de trapleuningen zijn lastig vast te pakken en de traptreden hebben een opstaand randje waarachter je voet kan blijven haken.
„De incidenten waren aanleiding om direct de trappen af te sluiten om eventuele nieuwe ongevallen te voorkomen”, zegt woordvoerder Simone Klein Haneveld van het Rijksvastgoedbedrijf. Dat gebeurde afgelopen oktober. ,,Momenteel worden de trappen verbeterd: de trapleuningen en het oppervlak van de traptreden worden aangepast.” De trapopgangen zijn met rood-witte balken afgegrendeld. Duizenden ambtenaren die in het pand werken, zijn aangewezen op de liften. Ze kunnen nog wel gebruikmaken van een trappenhuis naast de lift.

Design
25-01-2019 10:01

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...