‘Baas mag werknemer aanspreken op ongezonde levensstijl’

53 procent van de Nederlanders vindt dat een werkgever een werknemer mag aanspreken op zijn of haar ongezonde levensstijl. Bij roken gaat het nog een stapje verder. Daarover geeft bijna 20 procent van de Nederlanders aan dat werknemers gedwongen mogen worden om te stoppen.  

Dit blijkt uit onderzoek van Robidus onder 1.100 werknemers. Uit het onderzoek van het bedrijfsadviesbureau voor Sociale Zekerheid blijkt ook dat 65 procent van de werkende Nederlanders vindt dat werkgevers persoonlijke hulp moeten bieden aan werknemers als hun privésituatie hierom vraagt.
Lijdt het werk onder de gezondheidsproblemen van een werknemer, dan vindt 88 procent van de Nederlanders dat de werknemer dit bespreekbaar moet maken. Het signaleren van gezondheidsproblemen is niet altijd even gemakkelijk. Werkgevers voelen een grote mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheid als het gaat om de gezondheid van hun medewerkers, maar het daadwerkelijk signaleren van problemen is nog een behoorlijke opgave.
De huidige wetgeving verbiedt het de werkgever ook in veel gevallen om zich te bemoeien met het privéleven van de werknemer. Bij ziekmelding mag een werkgever bijvoorbeeld niet vragen wat de klachten zijn. 

actueel
05-12-2018 08:12

Best bekeken

'Als je het hier niet vindt, bestaat het nog niet'

Chapeau: Internationale beurs ISSA/Interclean dit keer in Amsterdam Zo’n vijftien gele, witte en rode hoogwerkers trekken de aandacht op het plein voor de Amsterdam RAI. De hoogste is 101 meter, een wereldprimeur van Maes. De kleinste van Hinowa Nederland is 19 meter, ook een primeur in ...

Bundeling krachten voor warehouse-optimalisatie

’s Hertogenbosch, 14 september 2010Ctac NV en logistiek specialist Prologys richten een joint venture op die zich volledig richt op optimalisatie van processen in grootschalige magazijnen. Binnen de joint venture brengt Ctac uitgebreide algemene SAP-expertise en een omvangrijk klantenbestand ...