Berging regenwater eis bij bedrijfsuitbreiding

Eiproductenbedrijf Adriaan Goede in Landsmeer gaat een vijver aanleggen ter compensatie voor een nieuwe opslagloods naast het bedrijf. De uitbreiding naast het bedrijf komt deels op een strook gras die nu nog de bestemming groen heeft. De gemeenteraad gaat akkoord, mits het bedrijf zorgt voor een goede waterberging.  

Het wereldwijd exporterende bedrijf, met meer dan vijftig medewerkers een van de grootste werkgevers van Landsmeer, breidt uit omdat het de afgelopen jaren fors is gegroeid. De gemeenteraad gaat akkoord met het verzoek om mee te werken aan de wijziging van het bestemmingsplan. Voorwaarde: de ondernemer moet naast de loods een vijver aanleggen op last van het waterschap. Doordat de bebouwing aan de Scheepsbouwersweg met circa 1900 vierkante meter toeneemt, moet 10 procent aan compenserend wateroppervlak voor de berging van regenwater worden gerealiseerd.
Vorig jaar al stemde de raad in met de uitbreiding door de verkoop van een stuk gemeentegrond aan het bedrijf. Adriaan Goede verwerkt per dag meer dan twee miljoen eieren tot poeder. De poeders gaan naar bakkerijen en producenten van onder meer mayonaise, maar worden ook gebruikt in medicinale producten. 

actueel
07-12-2018 08:12

Best bekeken

Vitality Check meet betrokkenheid

Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboNed heeft in samenwerking met de universiteit Utrecht een instrument, de ‘Vitality Check’ ontwikkeld waarmee de bevlogenheid of gespannenheid van medewerkers in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen aan de hand van dit instrument de oorzaken ...

Document Dialog en ReadSoft vormen krachtig team

Partnership optimaliseert ePostkamer en eFacturatieBunnik, 11 maart 2010 – Document Dialog, leverancier van totaaloplossingen voor documentintensieve organisaties, vormt met ReadSoft een krachtig partnership wat betreft de ontvangst en verwerking van binnenkomende documenten. In ...