Berging regenwater eis bij bedrijfsuitbreiding

Eiproductenbedrijf Adriaan Goede in Landsmeer gaat een vijver aanleggen ter compensatie voor een nieuwe opslagloods naast het bedrijf. De uitbreiding naast het bedrijf komt deels op een strook gras die nu nog de bestemming groen heeft. De gemeenteraad gaat akkoord, mits het bedrijf zorgt voor een goede waterberging.  

Het wereldwijd exporterende bedrijf, met meer dan vijftig medewerkers een van de grootste werkgevers van Landsmeer, breidt uit omdat het de afgelopen jaren fors is gegroeid. De gemeenteraad gaat akkoord met het verzoek om mee te werken aan de wijziging van het bestemmingsplan. Voorwaarde: de ondernemer moet naast de loods een vijver aanleggen op last van het waterschap. Doordat de bebouwing aan de Scheepsbouwersweg met circa 1900 vierkante meter toeneemt, moet 10 procent aan compenserend wateroppervlak voor de berging van regenwater worden gerealiseerd.
Vorig jaar al stemde de raad in met de uitbreiding door de verkoop van een stuk gemeentegrond aan het bedrijf. Adriaan Goede verwerkt per dag meer dan twee miljoen eieren tot poeder. De poeders gaan naar bakkerijen en producenten van onder meer mayonaise, maar worden ook gebruikt in medicinale producten. 

actueel
07-12-2018 08:12

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Innovatie

Itannex heeft bij Van Heeswijk Elektrotechniek in Schijndel de Autodesk Revit MEP software geïmplementeerd om technische installaties beter geïntegreerd te kunnen ontwerpen. Met deze 3D-software, gebaseerd op een ‘Building Information Model’ (BIM), is het installatiebedrijf in ...