Beveiliging Zuckerberg kost maar liefst 20 miljoen euro

Facebook heeft in 2018 meer dan twee keer zoveel geld uitgegeven aan de beveiliging
van Mark Zuckerberg als een jaar eerder. Ruim 20 miljoen euro is er gespendeerd om ervoor te zorgen dat de Facebookbaas veilig was.

Dat blijkt uit documenten die de techgigant moest aanleveren. Zuckerberg had de afgelopen drie jaar een basissalaris van 1 euro. Zijn ‘overige compensatie’ bedroeg ruim 20 miljoen euro. Het grootste gedeelte was voor persoonlijke veiligheid.

Een jaar eerder bedroeg het bedrag dat werd besteed aan de veiligheid van Zuckerberg en zijn gezin nog een kleine 8 miljoen euro. De CEO van Facebook ontving verder 2,3 miljoen euro voor persoonlijk gebruik van privévliegtuigen. Volgens het bedrijf was dat deel van het algehele beveiligingsprogramma. Facebook is de afgelopen jaren zwaar onder vuur komen te liggen, omdat het bedrijf verzeild raakte in allerlei privacyschandalen en online desinformatie en politieke propaganda verspreidde. Mede daardoor zou Zuckerberg beter beveiligd moeten worden.

actueel
08-05-2019 11:05

Best bekeken

Vitality Check meet betrokkenheid

Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboNed heeft in samenwerking met de universiteit Utrecht een instrument, de ‘Vitality Check’ ontwikkeld waarmee de bevlogenheid of gespannenheid van medewerkers in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen aan de hand van dit instrument de oorzaken ...

Document Dialog en ReadSoft vormen krachtig team

Partnership optimaliseert ePostkamer en eFacturatieBunnik, 11 maart 2010 – Document Dialog, leverancier van totaaloplossingen voor documentintensieve organisaties, vormt met ReadSoft een krachtig partnership wat betreft de ontvangst en verwerking van binnenkomende documenten. In ...