Beveiliging Zuckerberg kost maar liefst 20 miljoen euro

Facebook heeft in 2018 meer dan twee keer zoveel geld uitgegeven aan de beveiliging
van Mark Zuckerberg als een jaar eerder. Ruim 20 miljoen euro is er gespendeerd om ervoor te zorgen dat de Facebookbaas veilig was.

Dat blijkt uit documenten die de techgigant moest aanleveren. Zuckerberg had de afgelopen drie jaar een basissalaris van 1 euro. Zijn ‘overige compensatie’ bedroeg ruim 20 miljoen euro. Het grootste gedeelte was voor persoonlijke veiligheid.

Een jaar eerder bedroeg het bedrag dat werd besteed aan de veiligheid van Zuckerberg en zijn gezin nog een kleine 8 miljoen euro. De CEO van Facebook ontving verder 2,3 miljoen euro voor persoonlijk gebruik van privévliegtuigen. Volgens het bedrijf was dat deel van het algehele beveiligingsprogramma. Facebook is de afgelopen jaren zwaar onder vuur komen te liggen, omdat het bedrijf verzeild raakte in allerlei privacyschandalen en online desinformatie en politieke propaganda verspreidde. Mede daardoor zou Zuckerberg beter beveiligd moeten worden.

actueel
08-05-2019 11:05

Best bekeken

Johan Steenbakkers wint Gouden Koksmes

Johan Steenbakkers is de beste instellingskok van Nederland. De kok van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven won deze titel tijdens het Nationaal Kampioenschap voor Instellingskoks 2006 op de vakbeurs Horecava. De jury kreeg een voorgerecht van gerookte paling voorgeschoteld. Daarna volgde als ...

(Brand)veiligheid in de zorgsector

De focus op verhoging van kwaliteit en veiligheid in de zorg wordt steeds scherper. Het moet veiliger voor cliënt en zorgverlener.Ook wil de overheid dat het aantal incidenten drastisch daalt. Dat vereist voor veel organisaties een andere werkwijze, soms ook een andere cultuur. Een optimale ...