Booking.com test drie werkplekconcepten naast elkaar

Boekingswebsite Booking.com gaat in haar eigen kantoor drie nieuwe werkplekconcepten testen, als opmaat voor het nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam. Een zoektocht die moet leiden naar een werkomgeving die aansluit bij de specifieke behoeften van medewerkers, de productiviteit stimuleert en onderlinge samenwerking nog beter faciliteert.   

Het campus-concept, dat bestaat uit werkgebieden in grote open ruimtes. Het is de bedoeling dat hier in stilte gewerkt wordt. Voor 1-op-1 overleg, telefoongesprekken of vergaderingen kan worden uitgeweken naar de zogeheten break-out area, direct naast het werkgebied. Het ‘nest’-concept speelt in op het verminderen van de geluidsoverlast bij de bron. Akoestische panelen rondom de werkstations (6-8 bureaus) zorgen voor een eigen ‘nest’ als teamgebied. Dit verhoogt de samenwerking binnen het team, terwijl dit tegelijkertijd afleiding door geluidsoverlast tussen verschillende teams beperkt.
Het derde concept, het menu-concept, speelt vooral in op de autonomie van individuen om die werkomgeving te kiezen die op dat moment het beste bij hun activiteiten past. Omdat medewerkers hier gemachtigd zijn om te kiezen waar en wanneer ze werken, zijn ze mobieler - wat de onderlinge samenwerking kan bevorderen.
Global Manager Corporate Real Estate Bob Elshof : „Om te kijken welke van die drie het beste gaat werken, starten we binnenkort een grote pilot. In ons kantoor The Bank gaan we circa 3000 m2 volledig renoveren, waar we alle drie de concepten gaan realiseren en gedurende een periode van drie maanden gaan monitoren”, zegt hij in de nieuwste editie van het magazine van Smart workplace.

actueel
13-12-2018 16:12

Best bekeken

Corino technisch consultant bij Newtel Essence

Arnold Corino (28) is in dienst getreden bij Newtel Essence in Vianen als technisch consultant. In deze functie assisteert hij de account manager en adviseert hij ook de klant bij technische vraagstukken over de aangeboden spraak- en data-oplossing. De uitdaging De functie van technisch ...

Huisvesting grote invloed op gebruikers

‘De eenzijdige aandacht op ‘werkplekken’ verschuift naar ‘plekken die werken’. De cruciale vraag daarbij is dan wel wat maakt dat de plekken werken voor de organisatie en haar mensen? Als je maatwerk wilt leveren, moet je namelijk eerst de maat nemen.’ Real ...