CNV blijft strijden tegen misstanden hotelschoonmaak

Gesterkt door de vele klachten die binnenkomen op het ingestelde meldpunt, zet vakbond CNV haar actie tegen misstanden in de hotelschoonmaak onverminderd voort.   

Het CNV breidde eerder dit jaar het Van der Valkmeldpunt, waarmee housekeepers misstanden bij Van der Valk kunnen melden, uit naar de hele hotelbranche. Aan het einde van de zomer waren er al meer dan honderd serieuze klachten binnen en die teller loopt hard op. Het melden van klachten kan er ook anoniem. In de campagne bij Van der Valk kwamen ook klachten over tien andere hotels. Eerder kwamen Ibis, Steigenberger, Hilton, Bastion en andere ketens negatief in het nieuws. Het CNV wil dat hotels de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekenen, waarin afspraken staan over de behandeling van werknemers. Door de code te ondertekenen, laten hotels zien dat ze de hotelschoonmakers op een eerlijke en nette manier willen behandelen. Hotels die de code onderschrijven, krijgen van de bond een certificaat met een gouden emmer. Hotels die ondanks herhaald aandringen weigeren, kunnen rekenen op een natte dweil. 
Sinds de introductie van de Schoonmaak-code, in 2012, hebben ruim 1400 bedrijven en organisaties uit verschillende sectoren de code ondertekend. De lijst telt echter slechts tientallen hotels, op zo’n 3000 accommodaties. Daarom gaan CNV de komende tijd zelf bij de hotels langs om hen op te roepen om hun verantwoordelijkheid te nemen en de code te ondertekenen. De Code biedt echter geen garantie dat het niet alsnog misgaat. In het verleden zijn hotels die de Code niet naleefden ook geroyeerd.

actueel
06-12-2018 16:12

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Innovatie

Itannex heeft bij Van Heeswijk Elektrotechniek in Schijndel de Autodesk Revit MEP software geïmplementeerd om technische installaties beter geïntegreerd te kunnen ontwerpen. Met deze 3D-software, gebaseerd op een ‘Building Information Model’ (BIM), is het installatiebedrijf in ...