DAFW op 650 locaties

Cateraars van het Rijk laten tot en met 16 oktober op meer dan 650 locaties zien hoe zij werken aan gezond, veilig en duurzaam voedsel. De betreffende cateraars en hun opdrachtgevers doen mee aan de DAFW18 (Dutch Agri Food Week).  

Het is de tweede keer dat dit gebeurt. De cateraars Eurest, Vitam, Vermaat, Sodexo, Albron, ISS en Paresto slaan de handen ineen om in hun bedrijfsrestaurants een duurzame lunch te serveren. De maaltijden staan tijdens #DAFW18 in het teken van inspiratie, nieuwe verrassende producten en bijzondere smaken. Het gebruik van reststromen en het voorkomen van voedselverspilling zijn daarbij van belang. Zo hoopt men draagvlak te creeeren om duurzame veranderingen door te voeren op de cateringlocaties. De DAFW is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een evenement met 300 partners en 175 events op meer dan 1000 locaties. De week ging op 5 oktober van start met de Grootste Groentekraam in Den Haag. 

Bedrijfsrestaurant
03-10-2018 11:10

Best bekeken

Uitreiking trendrapportage

Beter inzicht in schoonmaakkostenGemeenten hebben een gedetailleerd inzicht in de schoonmaakkosten en zijn in staat deze kosten op een goede manier te sturen. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van de jaarlijkse trendrapportage facilitaire kengetallen gemeente, die de adviesgroep ...

Verstedelijking moet duurzamer

Duurzame ontwikkeling moet het centrale uitgangspunt worden bij de verdere planning van Nederlandse regio's. Dit stelt de VROM-raad in zijn advies 'Duurzame verstedelijking' dat de raad heeft aangeboden aan de demissionaire ministers Huizinga-Heringa (VROM) en Van Middelkoop (WWI). Terwijl duurzame ...