Een dag zonder smartphone…

Veel mensen zijn een groot deel van de dag aan hun smartphone geplakt – ook op het werk. Ondertussen stapelt zich het bewijs op dat buitensporig gebruik negatieve effecten kan hebben op ons cognitieve vermogen, slaapgedrag, de kwaliteit van sociale interactie en het vermogen om je in werktijd volledig in te zetten.  

Ook onderzoekers van de Università de Bologna in Italië zagen in hun collegezalen steeds door hun smartphone gepreoccupeerde studenten en besloten om een experiment uit te voeren. Wat gebeurt er als mensen het één dag zonder smartphone moeten doen? Ruim honderdvijftig postdoctoraal studenten in Bologna en Bordeaux deden mee en hielden een dagboek bij.

Natuurlijk was het voor de meeste studenten zeer ingrijpend om een dag niet connected te zijn. Er was angst (om iets te missen), er was eenzaamheid (afgesneden van vrienden), er was een gevoel van onveiligheid (‘wat als er iets gebeurt?’). Maar er waren ook eyeopeners: je kunt veel meer doen op een dag, je beseft hoe afhankelijk je bent van technologie, je hebt mooiere gesprekken en meer connectie met anderen, je voelt even hoe bot en respectloos het is als anderen tijdens een ontmoeting steeds op hun smartphone zitten te kijken. Opvallende conclusie was dat jonge mensen er veel meer open voor open staan om hun smartphonegebruik aan te passen, dan de onderzoekers hadden verwacht. Millennials en gen-Z’ers overleven (tijdelijk) prima zonder smartphone en vinden dan gewoon nieuwe (face to face) manieren om samen te werken en communiceren.

actueel
08-02-2018 10:02

Best bekeken

Hoe luncht Nederlandse werknemer

Nederlanders zijn onder te verdelen in bewuste eters, mobiele consumenten, lekkerbekken, traditionele lunchers en grote genieters. Dit blijkt uit de antwoorden van de veertigduizend personen, die online meededen aan een enquête van Cateraar Albron. Via de website ...

Het nieuwe maatwerken

Een beetje een rare. Soms een lastpost, maar ook gids en vakman. Dat typeert huisvestingsadviseur en interieurarchitect Erick Wuestman. Hij voelt dat bedrijven hem in eerste instantie soms lastig vinden als ze hem hebben ingehuurd voor advies over hun huisvestingsvraagstuk. Probleem is dat de meeste ...