Extra subsidie voor elektrische (lease)auto

Amsterdam stelt zes ton subsidie beschikbaar voor een nieuwe regeling om zakelijke veelrijders in de stad over te halen om een elektrische (lease)auto aan te schaffen. Het subsidiebedrag per voertuig bedraagt maximaal 5000 euro.  

Met veelrijders in de stad bedoelt Amsterdam zakelijke rijders die meer dan 8000 kilometer in de stad rijden of dagelijks minimaal twee zakelijke afspraken hebben in de stad die met de auto worden bezocht. Een rittenadministratie, klantverklaring of een uitdraai van de agenda moet dienen als bewijs.
De subsidie kan ook worden gebruikt om een elektrische auto te leasen. De leasemaatschappij moet dan kunnen aantonen dat de elektrische voertuigen voldoen aan de subsidievoorwaarden. De regeling loopt tot 31 december 2018. Bedrijven kunnen meerdere keren subsidie aanvragen, met een maximum van € 500.000,- per concern.
Overigens kan er sprake zijn van een (tijdelijke) dubbele subsidie als het gaat om de aanschaf van een bestelauto. Een bestelauto moet daarvoor minimaal drie keer per week in Amsterdam rijden.

actueel
22-11-2018 08:11

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...