Extra subsidie voor elektrische (lease)auto

Amsterdam stelt zes ton subsidie beschikbaar voor een nieuwe regeling om zakelijke veelrijders in de stad over te halen om een elektrische (lease)auto aan te schaffen. Het subsidiebedrag per voertuig bedraagt maximaal 5000 euro.  

Met veelrijders in de stad bedoelt Amsterdam zakelijke rijders die meer dan 8000 kilometer in de stad rijden of dagelijks minimaal twee zakelijke afspraken hebben in de stad die met de auto worden bezocht. Een rittenadministratie, klantverklaring of een uitdraai van de agenda moet dienen als bewijs.
De subsidie kan ook worden gebruikt om een elektrische auto te leasen. De leasemaatschappij moet dan kunnen aantonen dat de elektrische voertuigen voldoen aan de subsidievoorwaarden. De regeling loopt tot 31 december 2018. Bedrijven kunnen meerdere keren subsidie aanvragen, met een maximum van € 500.000,- per concern.
Overigens kan er sprake zijn van een (tijdelijke) dubbele subsidie als het gaat om de aanschaf van een bestelauto. Een bestelauto moet daarvoor minimaal drie keer per week in Amsterdam rijden.

actueel
22-11-2018 08:11

Best bekeken

Vitality Check meet betrokkenheid

Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboNed heeft in samenwerking met de universiteit Utrecht een instrument, de ‘Vitality Check’ ontwikkeld waarmee de bevlogenheid of gespannenheid van medewerkers in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen aan de hand van dit instrument de oorzaken ...

Document Dialog en ReadSoft vormen krachtig team

Partnership optimaliseert ePostkamer en eFacturatieBunnik, 11 maart 2010 – Document Dialog, leverancier van totaaloplossingen voor documentintensieve organisaties, vormt met ReadSoft een krachtig partnership wat betreft de ontvangst en verwerking van binnenkomende documenten. In ...