‘Facility manager, hier krijg je energie van’

Met haar onderzoeksrapport ‘Facility manager, hier krijg je energie van’ is Chantal Spruit van de Haagse Hogeschool uitgeroepen tot winnaar van de FMN Student Award 2018. Spruit heeft een gebruikerslabel ontwikkeld dat facility managers helpt beter te sturen op het energiegebruik van gebouwen.   

De winnaar werd gekozen door de deelnemers aan het FMN Connect XL Congres ‘DNA: Discover New Ambitions’ dat plaatsvond bij Deltion College in Zwolle. De FMN Student Award wordt toegekend aan die bachelor- of masterscriptie met de meeste impact op of relevantie voor het facilitaire vakgebied.  De winnares is bijzonder trots dat de congresdeelnemers haar rapport hebben uitgekozen uit het sterke deelnemersveld van dit jaar. „De gebouwde omgeving is verantwoordelijk meer dan 30% van de CO2- uitstoot in Nederland. We kunnen die uitstoot verminderen door beter te sturen op het energiegebruik van gebouwen. De bestaande energieprestatielabels helpen daar niet echt bij. Ik denk dat mijn gebruikerslabel een effectief instrument is.”  

Foto: Herman Engbers
Op de foto: V.l.n.r. jury-voorzitter Antoine Fraaij, winnaar Chantal Spruit (de Haagse Hogeschool), Lisa van Erp (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen), Bayan Alasawdeh (Saxion & University of Greenwich), Sil Driessen (Zuyd Hogeschool) en Tamara Agatz namens de zieke Danique van de Wijngaart (Hogeschool Rotterdam).

actueel
30-11-2018 14:11

Best bekeken

Vitality Check meet betrokkenheid

Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboNed heeft in samenwerking met de universiteit Utrecht een instrument, de ‘Vitality Check’ ontwikkeld waarmee de bevlogenheid of gespannenheid van medewerkers in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen aan de hand van dit instrument de oorzaken ...

Document Dialog en ReadSoft vormen krachtig team

Partnership optimaliseert ePostkamer en eFacturatieBunnik, 11 maart 2010 – Document Dialog, leverancier van totaaloplossingen voor documentintensieve organisaties, vormt met ReadSoft een krachtig partnership wat betreft de ontvangst en verwerking van binnenkomende documenten. In ...