Gappen van de baas

Iets meer dan de helft van de werkende Nederlanders stopt op het werk wel eens ongevraagd iets in zijn tas voor privégebruik. Dit kan een flinke onnodige kostenpost zijn voor uw organisatie. Stelen van de baas kan een gegronde reden voor ontslag zijn. Uit een enquête van TNO blijkt dit de ontslagreden te zijn bij één op de 55 beëindigde arbeidscontracten. 

De spullen die ongevraagd worden meegenomen van de werkvloer variëren van iets kleins als een pen of een pak printerpapier tot peperdure apparatuur als een laptop of printer. Maar er is ook sprake van werknemers die stelen van hun werkgever als ze frauderen met valse declaraties. De redenen om te stelen van de baas lopen uiteen. Waar de één het zich toe-eigenen van een pak papier of een nietmachine domweg niet als diefstal ziet, meent een ander recht op het meegenomen artikel te hebben vanwege het uitblijven van een beloning voor het harde werken of de extra inzet. 
Uit onderzoek van besparingssite Acties.nl blijkt dat 55% van de werknemers weleens iets van zijn werk heeft meegenomen voor privégebruik. Daarnaast blijkt dat een derde van de ondervraagde vrouwen zich gefrustreerd voelt over hun eigen loon door de privé-uitgaven, vakanties of auto van de werkgever. Ook het uitblijven van loonsverhoging of promotie wordt als reden voor de diefstal aangegeven.

actueel
10-10-2018 11:10

Best bekeken

Uitreiking trendrapportage

Beter inzicht in schoonmaakkostenGemeenten hebben een gedetailleerd inzicht in de schoonmaakkosten en zijn in staat deze kosten op een goede manier te sturen. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van de jaarlijkse trendrapportage facilitaire kengetallen gemeente, die de adviesgroep ...

Verstedelijking moet duurzamer

Duurzame ontwikkeling moet het centrale uitgangspunt worden bij de verdere planning van Nederlandse regio's. Dit stelt de VROM-raad in zijn advies 'Duurzame verstedelijking' dat de raad heeft aangeboden aan de demissionaire ministers Huizinga-Heringa (VROM) en Van Middelkoop (WWI). Terwijl duurzame ...