Gappen van de baas

Iets meer dan de helft van de werkende Nederlanders stopt op het werk wel eens ongevraagd iets in zijn tas voor privégebruik. Dit kan een flinke onnodige kostenpost zijn voor uw organisatie. Stelen van de baas kan een gegronde reden voor ontslag zijn. Uit een enquête van TNO blijkt dit de ontslagreden te zijn bij één op de 55 beëindigde arbeidscontracten. 

De spullen die ongevraagd worden meegenomen van de werkvloer variëren van iets kleins als een pen of een pak printerpapier tot peperdure apparatuur als een laptop of printer. Maar er is ook sprake van werknemers die stelen van hun werkgever als ze frauderen met valse declaraties. De redenen om te stelen van de baas lopen uiteen. Waar de één het zich toe-eigenen van een pak papier of een nietmachine domweg niet als diefstal ziet, meent een ander recht op het meegenomen artikel te hebben vanwege het uitblijven van een beloning voor het harde werken of de extra inzet. 
Uit onderzoek van besparingssite Acties.nl blijkt dat 55% van de werknemers weleens iets van zijn werk heeft meegenomen voor privégebruik. Daarnaast blijkt dat een derde van de ondervraagde vrouwen zich gefrustreerd voelt over hun eigen loon door de privé-uitgaven, vakanties of auto van de werkgever. Ook het uitblijven van loonsverhoging of promotie wordt als reden voor de diefstal aangegeven.

actueel
10-10-2018 11:10

Best bekeken

School uit / natuurlijk materiaal

Nieuwsbron: Eindhovensdagblad Gebruikt: N (klik op N om status in J te veranderen, Item verhuist naar archief) Foto: Datum: 2005-09-08 16:37:56 356 School uit/ natuurlijk materiaal De nieuwbouw van het Novalis College isrientati geheel ...

Levering aan Bronovo Ziekenhuis

Capelle a/d IJsselHet Haagse ziekenhuis Bronovo kiest ook voor de komende jaren voor Nederlands grootse onafhankelijke specialist in documentoplossingen en afdrukapparatuur; te weten Veenman. De bestaande overeenkomst wordt uitgebreid met managed printservices en ondersteuning op het gebied van ...