Gemeente Bergen vergeet anderhalf jaar eigen postbus

De gemeente Bergen heeft de eigen postbus bij supermarkt Deen in het centrum van Bergen anderhalf jaar niet geleegd. De gemeente werd hier donderdag op geattendeerd en toen men de brievenbus opende, bleek er een ’gigantische hoeveelheid’ post in te zitten.  

De gemeente heeft bij de supermarkt een brievenbus voor post voor de gemeente, zodat de inwoners niet helemaal naar het gemeentehuis in Alkmaar hoeven.
Koster deed donderdagavond tijdens een vergadering van een raadscommissie echter een mededeling van ’vervelende aard’. ,,Ik kreeg op weg hierheen een mailtje van de afdeling informatieverwerking.   

„Supermarkt Deen had contact gezocht met de gemeente en gevraagd waarom de postbus niet werd geleegd. Er is toen direct iemand heengegaan en die ontdekte dat in de postbus een gigantische hoeveelheid post zat“, aldus wethouder Yolan Koster in het Noordhollands Dagblad.
De postbus werd tot anderhalf jaar terug geleegd door het WNK. Aan die regeling kwam echter een einde. Er werd toen een overeenkomst met Post NL gesloten en die bracht dagelijks de post naar het gemeentehuis. ,,Men dacht daarom dat ook de postbus bij de Deen dagelijks werd geleegd. Dat was echter niet zo, waardoor die brievenbus dus vol bleef lopen“, aldus Koster.
De gemeente gaat nu onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe dit in de toekomst te voorkomen is. Bovendien wordt de ’vergeten’ post bekeken op de inhoud. „Daar hebben we wat tijd voor nodig, want het is een flinke stapel’’, aldus Koster. Het was de wethouder niet duidelijk of er consequenties vastzitten aan het feit dat die post zo lang in de postbus heeft gezeten en dus nooit de gemeente heeft bereikt. „Ook gaan we na of hier sprake is van enige verwijtbaarheid.”

actueel
26-11-2018 11:11

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Innovatie

Itannex heeft bij Van Heeswijk Elektrotechniek in Schijndel de Autodesk Revit MEP software geïmplementeerd om technische installaties beter geïntegreerd te kunnen ontwerpen. Met deze 3D-software, gebaseerd op een ‘Building Information Model’ (BIM), is het installatiebedrijf in ...