Gevangenisziekenhuis Scheveningen ‘zwijnenstal’

Klachten bij het medisch tuchtcollege, interne waarschuwingen over de hygiëne en brandbrieven van gedetineerden. Het regent meldingen over wanpraktijken in het Scheveningse gevangenisziekenhuis, schrijft het AD. „Natuurlijk zijn wij allemaal gedetineerden, maar dit is niet menselijk.”

Vijf gedetineerden in het Scheveningse gevangenisziekenhuis JCvSZ klagen over slechte medische begeleiding, foutieve medicatie, zwarte schimmel op de muren en een gebrek aan activiteiten. Interne documenten bevestigen dat het met de hygiëne in het gevangenisziekenhuis bar gesteld is. Na een celinspectie bij een gedetineerde in december doet interim-manager Schensema een ‘zorgwekkende constatering’. Hij ziet dat het ‘verwaarloosd en onhygiënisch’ is. Over de hele inrichting zegt hij: „Het oogt nu soms als een zwijnenstal.”
Dat bevestigt advocaat Esther Blok, die een cliënt in het JCvSZ heeft zitten. „Het is er gewoon vies. Er zit schimmel op de douche, op de muren, plafondplaten. Het is gevaarlijk: wie een open wond heeft, loopt het risico op een infectie.” Er zijn verschillende klachten ingediend bij het regionaal medisch tuchtcollege.

actueel
25-01-2019 10:01

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...