Gevangenisziekenhuis Scheveningen ‘zwijnenstal’

Klachten bij het medisch tuchtcollege, interne waarschuwingen over de hygiëne en brandbrieven van gedetineerden. Het regent meldingen over wanpraktijken in het Scheveningse gevangenisziekenhuis, schrijft het AD. „Natuurlijk zijn wij allemaal gedetineerden, maar dit is niet menselijk.”

Vijf gedetineerden in het Scheveningse gevangenisziekenhuis JCvSZ klagen over slechte medische begeleiding, foutieve medicatie, zwarte schimmel op de muren en een gebrek aan activiteiten. Interne documenten bevestigen dat het met de hygiëne in het gevangenisziekenhuis bar gesteld is. Na een celinspectie bij een gedetineerde in december doet interim-manager Schensema een ‘zorgwekkende constatering’. Hij ziet dat het ‘verwaarloosd en onhygiënisch’ is. Over de hele inrichting zegt hij: „Het oogt nu soms als een zwijnenstal.”
Dat bevestigt advocaat Esther Blok, die een cliënt in het JCvSZ heeft zitten. „Het is er gewoon vies. Er zit schimmel op de douche, op de muren, plafondplaten. Het is gevaarlijk: wie een open wond heeft, loopt het risico op een infectie.” Er zijn verschillende klachten ingediend bij het regionaal medisch tuchtcollege.

Document
25-01-2019 10:01

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...