Gezond eten; de manager gelooft het wel

De manager doet volgens 43 procent van de Nederlandse werknemers onvoldoende om hen van gezond eten te voorzien. tenminste, dat blijkt afgaande op onderzoek van BoxBites naar de eetgewoonten van de werkende Nederlander, gehouden onder 1017 respondenten. Ook blijkt dat stress op het werk ervoor zorgt dat men ongezonde voedselkeuzes maakt.   

Voornamelijk werknemers onder de dertig jaar, bijna veertig procent, houdt de manager verantwoordelijk voor gezond voedsel op het werk. Het mijden van suikers en koolhydraten in eten wordt steeds populairder, net als het eten van minder vlees. Consumenten proberen weer meer groenten, noten en zaden te eten. Echter geeft ruim 43 procent van de werknemers aan dat hun manager zich niet bezighoudt met de gezondheid van zijn werknemers. Bijna de helft van de personen onder de 39 jaar geeft aan dat zij niet hoeven te verwachten dat hun manager een gezondere levensstijl nastreeft bij zijn werknemers. Uit het onderzoek blijkt verder dat ruim veertig procent aangeeft ongezonder te eten wanneer zij stress hebben op het werk. De helft van de vrouwen geeft aan ongezonder te eten dan zij zouden willen door de gevolgen van stress, tegenover 36 procent van de mannen.

actueel
06-11-2018 16:11

Best bekeken

Uitreiking trendrapportage

Beter inzicht in schoonmaakkostenGemeenten hebben een gedetailleerd inzicht in de schoonmaakkosten en zijn in staat deze kosten op een goede manier te sturen. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van de jaarlijkse trendrapportage facilitaire kengetallen gemeente, die de adviesgroep ...

Verstedelijking moet duurzamer

Duurzame ontwikkeling moet het centrale uitgangspunt worden bij de verdere planning van Nederlandse regio's. Dit stelt de VROM-raad in zijn advies 'Duurzame verstedelijking' dat de raad heeft aangeboden aan de demissionaire ministers Huizinga-Heringa (VROM) en Van Middelkoop (WWI). Terwijl duurzame ...