Google koopt grond in Noord-Holland voor datacenter

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft recent voor 70 hectare aan land gekocht op het bedrijventerrein Agriport A7 in de Noord-Hollandse Middenmeer. Google wil de grond gebruiken voor de uitbreiding van zijn datacenters.  

Of er daadwerkelijk een nieuw datacenter uit de grond wordt gestampt in de Wieringermeer is nog maar de vraag, meldt Bright.nl. Recent kocht het ook al stukken grond in Denemarken, Zweden en Luxemburg. Daarnaast behoort de uitbreiding van bestaande datacenters tot de mogelijkheden.
Op dit moment heeft Google een datacenter van 4,5 hectare in het Groningse Eemshaven. Afgelopen maart maakte de zoekgigant al bekend dit center voor een half miljard euro te willen uitbreiden. Dit om de groei van diensten als YouTube, Gmail en Google Maps op te vangen.
„We willen ervoor zorgen dat we opties hebben om het aantal datacenters in Europa verder uit te breiden als de groei van onze business daarom vraagt", aldus een woordvoerster van Google. De bouwvergunning, die niet op naam staat van Google of Alphabet maar op Nimble, gaat uit van een datacenter van zo'n 3 hectare op een perceel van 24 hectare. 

actueel
14-09-2018 11:09

Best bekeken

'Als je het hier niet vindt, bestaat het nog niet'

Chapeau: Internationale beurs ISSA/Interclean dit keer in Amsterdam Zo’n vijftien gele, witte en rode hoogwerkers trekken de aandacht op het plein voor de Amsterdam RAI. De hoogste is 101 meter, een wereldprimeur van Maes. De kleinste van Hinowa Nederland is 19 meter, ook een primeur in ...

Bundeling krachten voor warehouse-optimalisatie

’s Hertogenbosch, 14 september 2010Ctac NV en logistiek specialist Prologys richten een joint venture op die zich volledig richt op optimalisatie van processen in grootschalige magazijnen. Binnen de joint venture brengt Ctac uitgebreide algemene SAP-expertise en een omvangrijk klantenbestand ...