Google koopt grond in Noord-Holland voor datacenter

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft recent voor 70 hectare aan land gekocht op het bedrijventerrein Agriport A7 in de Noord-Hollandse Middenmeer. Google wil de grond gebruiken voor de uitbreiding van zijn datacenters.  

Of er daadwerkelijk een nieuw datacenter uit de grond wordt gestampt in de Wieringermeer is nog maar de vraag, meldt Bright.nl. Recent kocht het ook al stukken grond in Denemarken, Zweden en Luxemburg. Daarnaast behoort de uitbreiding van bestaande datacenters tot de mogelijkheden.
Op dit moment heeft Google een datacenter van 4,5 hectare in het Groningse Eemshaven. Afgelopen maart maakte de zoekgigant al bekend dit center voor een half miljard euro te willen uitbreiden. Dit om de groei van diensten als YouTube, Gmail en Google Maps op te vangen.
„We willen ervoor zorgen dat we opties hebben om het aantal datacenters in Europa verder uit te breiden als de groei van onze business daarom vraagt", aldus een woordvoerster van Google. De bouwvergunning, die niet op naam staat van Google of Alphabet maar op Nimble, gaat uit van een datacenter van zo'n 3 hectare op een perceel van 24 hectare. 

actueel
14-09-2018 11:09

Best bekeken

Koffiecorner cruciale kantoorfaciliteit

Bij het ontwerp van een nieuw interieur speelt de koffiecorner een steeds belangrijkere rol. Dit constateert onder meer interieurspecialist Jaap den Braber. ‘In vergelijking met een aantal jaar geleden, zijn bedrijven bewuster bezig met de inrichting hiervan. Men wil klanten en medewerkers ...

Energiescan levert goedkopere maaltijden

 De kans is groot dat een deel van de patiënten in het UMC St. Radboud over enige tijd niet meer ’s middags maar ’s avonds de warme maaltijd krijgt voorgeschoteld. Uit onderzoek in het kader van de tweede Meerjarenafspraak (MJA2) is gebleken dat het ziekenhuis daarmee ...