Google koopt grond in Noord-Holland voor datacenter

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft recent voor 70 hectare aan land gekocht op het bedrijventerrein Agriport A7 in de Noord-Hollandse Middenmeer. Google wil de grond gebruiken voor de uitbreiding van zijn datacenters.  

Of er daadwerkelijk een nieuw datacenter uit de grond wordt gestampt in de Wieringermeer is nog maar de vraag, meldt Bright.nl. Recent kocht het ook al stukken grond in Denemarken, Zweden en Luxemburg. Daarnaast behoort de uitbreiding van bestaande datacenters tot de mogelijkheden.
Op dit moment heeft Google een datacenter van 4,5 hectare in het Groningse Eemshaven. Afgelopen maart maakte de zoekgigant al bekend dit center voor een half miljard euro te willen uitbreiden. Dit om de groei van diensten als YouTube, Gmail en Google Maps op te vangen.
„We willen ervoor zorgen dat we opties hebben om het aantal datacenters in Europa verder uit te breiden als de groei van onze business daarom vraagt", aldus een woordvoerster van Google. De bouwvergunning, die niet op naam staat van Google of Alphabet maar op Nimble, gaat uit van een datacenter van zo'n 3 hectare op een perceel van 24 hectare. 

actueel
14-09-2018 11:09

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...