Groei economie doet autoverhuurbranche goed

De autoverhuurbranche heeft afgelopen jaar geprofiteerd van de economische groei. Auto's worden langer en vaker gehuurd. Met name voor bestelwagens trok de markt in 2018 aan, meldt brancheorganisatie BOVAG.  

De bezettingsgraad van personenauto's nam afgelopen jaar toe naar 73,5 procent. Dat was in 2017 nog 72,4 procent. Bij bestelwagens groeide die bezettingsgraad nog veel harder, naar 70,9 procent, van 64,9 procent een jaar eerder. De gemiddelde verhuurtermijn steeg van zeven dagen naar iets meer dan negen dagen. De vraag naar bestelwagens wordt onder meer veroorzaakt door de groei van pakketbezorgdiensten.
Volgens BOVAG groeide de behoefte aan mobiliteit ook elders in het bedrijfsleven. Autoverhuurders springen daarop in door steeds vaker shortlease aan te bieden. Van alle huurauto's in Nederland is 71 procent in beheer van bij BOVAG aangesloten bedrijven. Die bedrijven breidden hun wagenpark afgelopen jaar met een kleine 5 procent uit.

Mobiliteit
14-01-2019 13:01

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...