Groei economie doet autoverhuurbranche goed

De autoverhuurbranche heeft afgelopen jaar geprofiteerd van de economische groei. Auto's worden langer en vaker gehuurd. Met name voor bestelwagens trok de markt in 2018 aan, meldt brancheorganisatie BOVAG.  

De bezettingsgraad van personenauto's nam afgelopen jaar toe naar 73,5 procent. Dat was in 2017 nog 72,4 procent. Bij bestelwagens groeide die bezettingsgraad nog veel harder, naar 70,9 procent, van 64,9 procent een jaar eerder. De gemiddelde verhuurtermijn steeg van zeven dagen naar iets meer dan negen dagen. De vraag naar bestelwagens wordt onder meer veroorzaakt door de groei van pakketbezorgdiensten.
Volgens BOVAG groeide de behoefte aan mobiliteit ook elders in het bedrijfsleven. Autoverhuurders springen daarop in door steeds vaker shortlease aan te bieden. Van alle huurauto's in Nederland is 71 procent in beheer van bij BOVAG aangesloten bedrijven. Die bedrijven breidden hun wagenpark afgelopen jaar met een kleine 5 procent uit.

actueel
14-01-2019 13:01

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...