Harry Covèrt verovert AMC

Dat er binnen ziekenhuizen gezond gegeten wordt zou eigenlijk een abc-tje moeten zijn. Niet alleen voor patiënten, maar óók voor medewerkers en bezoekers. Bij het Amsterdamse AMC maakt men daar werk van, sinds de uitbesteding van het bedrijfsrestaurant aan VITAM. De cateraar gooit er hoge ogen met het vegetarische concept Harry Covèrt.

Het AMC had een duidelijke visie voor ogen, toen men in 2015 de markt opging voor een nieuwe cateraar. „We willen onze medewerkers en bezoekers gezond en gevarieerd eten bieden, dat vers bereid wordt in moderne open outlets met ruimere openingstijden”, blikt manager Business Support and Innovation Jan Kemmeren terug. In VITAM, ooit begonnen als bedrijfscateraar, vond men de geschikte partner om dat te realiseren. Director Commercial Catering Armijn Kos zag in het AMC een ideale partij om de zorgmarkt mee te betreden: „Wij willen groeien in de zorgmarkt en dan is het AMC met dagelijks 10.000 mensen over de vloer een mooie start.”

Foodcourt
De cateraar wist dat er voor een uiterst divers publiek gekookt moest gaan worden: van medewerkers tot bezoekers en studenten. Daarom werd gekozen voor een gevarieerde foodcourt met diverse eilanden én een Deli, waar versbereide maaltijden afgehaald kunnen worden, die op de afdeling opgewarmd kunnen worden maar ook mee naar huis kunnen worden genomen. „Die maaltijden worden ter plekke bereid in een eigen productiekeuken”, vertelt Kos. „We hebben daarvoor een team van 3 tot 5 koks in het AMC.” Het restaurant zet sterk in op rauw, vers en gezond. Concept Marketeer Stef Toonen ging samen met collega Peter Nass aan de slag om daar een goed concept voor te ontwikkelen: „We wilden iets nieuws, innovatief voor de saladebar. Dat was bij ons altijd al wel een paradepaardje: vers, kleurrijk, gezond en met veel seizoenproducten.”

Harry
Blikvanger van dat concept werd Harry Covèrt, fraai verbeeld als boon in het logo. Stef Toonen: „Harry Covèrt is ons grootste eiland in het nieuwe restaurant, volledig vegetarisch. Daar zijn we begonnen met salades en sappen, maar dat wordt verder uitgebreid met wraps, burgers en broodjes. Harry staat symbool voor een ándere manier van salade bereiden. We willen er onze gasten mee helpen om méér groente tot zich te nemen. En groente kun je eigenlijk het beste rauw eten, in plaats van koken en wokken. Dan moet je ze wél heel fijn snijden. Daar hebben we een grote professionele snijmachine voor staan.” De salades worden bovendien opvallend gepresenteerd, als een soort van ijsbakje.
„Het moet een feestje om te eten zijn”, stelt Toonen. „Met mooie dressings en toppings erbij.”

Binnen het AMC is Harry Covèrt met open armen ontvangen, weet ook Kos. „Het is onze gezamenlijke missie om mensen te verleiden tot gezondere keuzes. Dat doen we op deze manier spelenderwijs, niet dwingend.” Najat Baaddi, binnen het AMC verantwoordelijk voor horeca en catering, spreekt van een goede match: „Door de goede samenwerking kunnen we veel meer bereiken, elkaar aanvullen en ondersteunen.” Voor Harry Covèrt lijkt de wereld open te liggen. Sinds januari gebruikt VITAM het concept ook op de TU Eindhoven. Daarnaast is er een programma rondom Harry richting basisscholen ontwikkeld.

Bedrijfsrestaurant
13-03-2019 15:03

Best bekeken

Vitality Check meet betrokkenheid

Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboNed heeft in samenwerking met de universiteit Utrecht een instrument, de ‘Vitality Check’ ontwikkeld waarmee de bevlogenheid of gespannenheid van medewerkers in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen aan de hand van dit instrument de oorzaken ...

Document Dialog en ReadSoft vormen krachtig team

Partnership optimaliseert ePostkamer en eFacturatieBunnik, 11 maart 2010 – Document Dialog, leverancier van totaaloplossingen voor documentintensieve organisaties, vormt met ReadSoft een krachtig partnership wat betreft de ontvangst en verwerking van binnenkomende documenten. In ...