Hoge duurzaamheidsscores Nederlandse multinationals

De Nederlandse bedrijven DSM (foto), Unilever en Signify zijn uitgeroepen tot de meest duurzame bedrijven van hun sector wereldwijd. Dat werd bekend gemaakt door de Dow Jones Sustainability World Index.   

Unilever werd opnieuw de beste bevonden in de categorie ‘personal’. En Signify, voorheen Philips Lightning, is het wereldwijd duurzaamste bedrijf in de groep ‘electrical - components & equipment’. En in de categorie ‘chemicals’ is de duurzaamheidsstrijd al jaren een Nederlandse aangelegenheid tussen DSM en AkzoNobel. Dit jaar mag DSM zich ‘industry leader’ noemen.
Naast DSM, Unilever en Signify staan ook ABN AMRO, Ahold Delhaize, AkzoNobel, ASML, ING, KPN, NN, Koninklijke Philips, PostNL, Randstad en Shell in de wereldwijde Sustainability World Index. De Dow Jones Sustainability World Index geeft de duurzaamheidsscores van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld weer. Het is een belangrijke maatstaf op het gebied van sociale zaken, milieu en duurzaamheid. De Index werd in 1999 geïntroduceerd en vormt een leidraad voor veel beleggers die duurzaamheid meenemen in hun investeringsoverwegingen.

actueel
23-10-2018 16:10

Best bekeken

Kiezen tussen Lean en Agile niet nodig

Er zijn significante verschillen tussen Lean en Agile. Voor organisaties die hun slagkracht en wendbaarheid willen vergroten, klantgerichter willen werken en meer efficiëntie nastreven is de keuze daarom lastig. Wanneer kies je voor Lean en wanneer is Agile een betere methodiek? Volgens Martijn ...

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...