Hoge duurzaamheidsscores Nederlandse multinationals

De Nederlandse bedrijven DSM (foto), Unilever en Signify zijn uitgeroepen tot de meest duurzame bedrijven van hun sector wereldwijd. Dat werd bekend gemaakt door de Dow Jones Sustainability World Index.   

Unilever werd opnieuw de beste bevonden in de categorie ‘personal’. En Signify, voorheen Philips Lightning, is het wereldwijd duurzaamste bedrijf in de groep ‘electrical - components & equipment’. En in de categorie ‘chemicals’ is de duurzaamheidsstrijd al jaren een Nederlandse aangelegenheid tussen DSM en AkzoNobel. Dit jaar mag DSM zich ‘industry leader’ noemen.
Naast DSM, Unilever en Signify staan ook ABN AMRO, Ahold Delhaize, AkzoNobel, ASML, ING, KPN, NN, Koninklijke Philips, PostNL, Randstad en Shell in de wereldwijde Sustainability World Index. De Dow Jones Sustainability World Index geeft de duurzaamheidsscores van de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld weer. Het is een belangrijke maatstaf op het gebied van sociale zaken, milieu en duurzaamheid. De Index werd in 1999 geïntroduceerd en vormt een leidraad voor veel beleggers die duurzaamheid meenemen in hun investeringsoverwegingen.

Duurzaamheid
23-10-2018 16:10

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...