ING zet met Betaalverzoek stap naar bedrijven

ING brengt zijn dienst Betaalverzoek naar de zakelijke markt. Ikea gaat de dienst die oorspronkelijk voor consumenten bedoeld was om onderling makkelijk rekeningen te vereffenen, binnenkort inzetten om klanten hun aankopen te laten betalen als ze die laten bezorgen. De Zweedse meubelketen besloot daartoe na een proefperiode.   

Betaalverzoek maakt gebruik van een QR-code die de klant dan met zijn smartphone kan scannen. Ook niet-ING-klanten kunnen die gebruiken. Zo'n code kan voor een specifieke betaling worden aangemaakt of juist heel algemeen. Cordaid drukte de QR-code bijvoorbeeld af in het donateursmagazine.
Met de stap wordt Betaalverzoek meer en meer een tegenhanger van Tikkie. Die dienst van concurrent ABN AMRO begon ook als consumentendienst, maar richt zich steeds meer op bedrijven. Onlangs maakte ABN AMRO Tikkie geschikt voor gebruik door webwinkels. Diverse bedrijven, zoals luchtvaartmaatschappij KLM, verzekeraar Achmea en supermarktketen SPAR hebben Tikkie al eerder omarmd.

actueel
18-12-2018 15:12

Best bekeken

Uitreiking trendrapportage

Beter inzicht in schoonmaakkostenGemeenten hebben een gedetailleerd inzicht in de schoonmaakkosten en zijn in staat deze kosten op een goede manier te sturen. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van de jaarlijkse trendrapportage facilitaire kengetallen gemeente, die de adviesgroep ...

Verstedelijking moet duurzamer

Duurzame ontwikkeling moet het centrale uitgangspunt worden bij de verdere planning van Nederlandse regio's. Dit stelt de VROM-raad in zijn advies 'Duurzame verstedelijking' dat de raad heeft aangeboden aan de demissionaire ministers Huizinga-Heringa (VROM) en Van Middelkoop (WWI). Terwijl duurzame ...