ING zet met Betaalverzoek stap naar bedrijven

ING brengt zijn dienst Betaalverzoek naar de zakelijke markt. Ikea gaat de dienst die oorspronkelijk voor consumenten bedoeld was om onderling makkelijk rekeningen te vereffenen, binnenkort inzetten om klanten hun aankopen te laten betalen als ze die laten bezorgen. De Zweedse meubelketen besloot daartoe na een proefperiode.   

Betaalverzoek maakt gebruik van een QR-code die de klant dan met zijn smartphone kan scannen. Ook niet-ING-klanten kunnen die gebruiken. Zo'n code kan voor een specifieke betaling worden aangemaakt of juist heel algemeen. Cordaid drukte de QR-code bijvoorbeeld af in het donateursmagazine.
Met de stap wordt Betaalverzoek meer en meer een tegenhanger van Tikkie. Die dienst van concurrent ABN AMRO begon ook als consumentendienst, maar richt zich steeds meer op bedrijven. Onlangs maakte ABN AMRO Tikkie geschikt voor gebruik door webwinkels. Diverse bedrijven, zoals luchtvaartmaatschappij KLM, verzekeraar Achmea en supermarktketen SPAR hebben Tikkie al eerder omarmd.

actueel
18-12-2018 15:12

Best bekeken

Corino technisch consultant bij Newtel Essence

Arnold Corino (28) is in dienst getreden bij Newtel Essence in Vianen als technisch consultant. In deze functie assisteert hij de account manager en adviseert hij ook de klant bij technische vraagstukken over de aangeboden spraak- en data-oplossing. De uitdaging De functie van technisch ...

Huisvesting grote invloed op gebruikers

‘De eenzijdige aandacht op ‘werkplekken’ verschuift naar ‘plekken die werken’. De cruciale vraag daarbij is dan wel wat maakt dat de plekken werken voor de organisatie en haar mensen? Als je maatwerk wilt leveren, moet je namelijk eerst de maat nemen.’ Real ...