ING zet met Betaalverzoek stap naar bedrijven

ING brengt zijn dienst Betaalverzoek naar de zakelijke markt. Ikea gaat de dienst die oorspronkelijk voor consumenten bedoeld was om onderling makkelijk rekeningen te vereffenen, binnenkort inzetten om klanten hun aankopen te laten betalen als ze die laten bezorgen. De Zweedse meubelketen besloot daartoe na een proefperiode.   

Betaalverzoek maakt gebruik van een QR-code die de klant dan met zijn smartphone kan scannen. Ook niet-ING-klanten kunnen die gebruiken. Zo'n code kan voor een specifieke betaling worden aangemaakt of juist heel algemeen. Cordaid drukte de QR-code bijvoorbeeld af in het donateursmagazine.
Met de stap wordt Betaalverzoek meer en meer een tegenhanger van Tikkie. Die dienst van concurrent ABN AMRO begon ook als consumentendienst, maar richt zich steeds meer op bedrijven. Onlangs maakte ABN AMRO Tikkie geschikt voor gebruik door webwinkels. Diverse bedrijven, zoals luchtvaartmaatschappij KLM, verzekeraar Achmea en supermarktketen SPAR hebben Tikkie al eerder omarmd.

actueel
18-12-2018 15:12

Best bekeken

Hoe luncht Nederlandse werknemer

Nederlanders zijn onder te verdelen in bewuste eters, mobiele consumenten, lekkerbekken, traditionele lunchers en grote genieters. Dit blijkt uit de antwoorden van de veertigduizend personen, die online meededen aan een enquête van Cateraar Albron. Via de website ...

Het nieuwe maatwerken

Een beetje een rare. Soms een lastpost, maar ook gids en vakman. Dat typeert huisvestingsadviseur en interieurarchitect Erick Wuestman. Hij voelt dat bedrijven hem in eerste instantie soms lastig vinden als ze hem hebben ingehuurd voor advies over hun huisvestingsvraagstuk. Probleem is dat de meeste ...