Informatieovervloed steeds grotere impact

Ruim 2,1 miljoen werknemers hebben moeite met het verwerken van alle
informatie die zij op een werkdag krijgen. Omgerekend gaat het om 28 procent van de werknemers. In 2014 had 25 procent nog last van een zogeheten informatieovervloed.

Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en TNO op basis van een enquête onder 60.000 werknemers. Onder hoogopgeleiden ligt het percentage werknemers dat last heeft van te veel informatie op een werkdag maar liefst drie keer zo hoog als bij laagopgeleiden. 40 procent van de hoogopgeleiden zegt een informatieovervloed te ervaren, tegenover 14 procent van de laagopgeleiden.

Vooral managers hebben ermee te maken. Zo zeggen maar liefst zes op de tien bestuurders in de zorg, het onderwijs en ICT te veel informatie te krijgen op een dag. Ook in veel andere ICT-beroepen, zoals databank- en netwerkspecialist, heeft men te maken met een informatieovervloed.

actueel
08-05-2019 10:05

Best bekeken

Johan Steenbakkers wint Gouden Koksmes

Johan Steenbakkers is de beste instellingskok van Nederland. De kok van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven won deze titel tijdens het Nationaal Kampioenschap voor Instellingskoks 2006 op de vakbeurs Horecava. De jury kreeg een voorgerecht van gerookte paling voorgeschoteld. Daarna volgde als ...

(Brand)veiligheid in de zorgsector

De focus op verhoging van kwaliteit en veiligheid in de zorg wordt steeds scherper. Het moet veiliger voor cliënt en zorgverlener.Ook wil de overheid dat het aantal incidenten drastisch daalt. Dat vereist voor veel organisaties een andere werkwijze, soms ook een andere cultuur. Een optimale ...