Informatieovervloed steeds grotere impact

Ruim 2,1 miljoen werknemers hebben moeite met het verwerken van alle
informatie die zij op een werkdag krijgen. Omgerekend gaat het om 28 procent van de werknemers. In 2014 had 25 procent nog last van een zogeheten informatieovervloed.

Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en TNO op basis van een enquête onder 60.000 werknemers. Onder hoogopgeleiden ligt het percentage werknemers dat last heeft van te veel informatie op een werkdag maar liefst drie keer zo hoog als bij laagopgeleiden. 40 procent van de hoogopgeleiden zegt een informatieovervloed te ervaren, tegenover 14 procent van de laagopgeleiden.

Vooral managers hebben ermee te maken. Zo zeggen maar liefst zes op de tien bestuurders in de zorg, het onderwijs en ICT te veel informatie te krijgen op een dag. Ook in veel andere ICT-beroepen, zoals databank- en netwerkspecialist, heeft men te maken met een informatieovervloed.

actueel
08-05-2019 10:05

Best bekeken

Vitality Check meet betrokkenheid

Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboNed heeft in samenwerking met de universiteit Utrecht een instrument, de ‘Vitality Check’ ontwikkeld waarmee de bevlogenheid of gespannenheid van medewerkers in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen aan de hand van dit instrument de oorzaken ...

Document Dialog en ReadSoft vormen krachtig team

Partnership optimaliseert ePostkamer en eFacturatieBunnik, 11 maart 2010 – Document Dialog, leverancier van totaaloplossingen voor documentintensieve organisaties, vormt met ReadSoft een krachtig partnership wat betreft de ontvangst en verwerking van binnenkomende documenten. In ...