Inkopen bij de overheid specialistisch vak

Om de opleidingsbehoefte bij aanbestedende diensten te onderzoek en het opleidingsaanbod voor inkoop in de publieke sector in kaart te brengen, is er onlangs een onderzoek gestart. Ruim twintig verschillende overheidsorganisaties zijn geselecteerd, die worden benaderd voor een interview.

Het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, PIANOo, krijgt van overheden te horen dat het moeilijk is om goede mensen te vinden voor inkoopfuncties. Het aantal vacatures is onverminderd groot. Vooral de functies die meer ervaring vereisen, blijken moeilijk in te vullen.

In het onderzoek wordt onder meer gekeken naar de wijze waarop deze organisaties hun inkoopfuncties invullen. Maar ook hoe zij de loopbaanontwikkeling van hun inkoopmedewerkers vormgeven en wat een inkoper volgens hen nodig heeft aan kennis en competenties. Op deze manier wil PIANOo een beeld krijgen van de vraag naar en het aanbod van inkoopopleidingen voor de publieke sector.

actueel
09-04-2018 11:04

Best bekeken

Verbouwing stadhuis Apeldoorn aanbesteed

Duurzaamheid  is een belangrijk vertrekpunt voor de renovatie van het stadhuis van Apeldoorn. Aannemer BAM zet in haar aanpak in op hergebruik van materialen en toepassing van biobased nieuwe materialen. Zo wordt ook gekeken welke gedemonteerde gebouwonderdelen in het nieuwe ontwerp opnieuw ...

NIET GEBRUIKEN!

Het hygiëneconcept van schoonmaakbedrijf T-force is genomineerd voor de Overijssel Innovation Award 2005. T-force is gespecialiseerd in het reinigen van ruimten waar hygiëne een kritische factor is. De onderscheiding is in het leven geroepen door de provincie Overijssel. Peter Verheij van ...