Inkopen bij de overheid specialistisch vak

Om de opleidingsbehoefte bij aanbestedende diensten te onderzoek en het opleidingsaanbod voor inkoop in de publieke sector in kaart te brengen, is er onlangs een onderzoek gestart. Ruim twintig verschillende overheidsorganisaties zijn geselecteerd, die worden benaderd voor een interview.

Het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, PIANOo, krijgt van overheden te horen dat het moeilijk is om goede mensen te vinden voor inkoopfuncties. Het aantal vacatures is onverminderd groot. Vooral de functies die meer ervaring vereisen, blijken moeilijk in te vullen.

In het onderzoek wordt onder meer gekeken naar de wijze waarop deze organisaties hun inkoopfuncties invullen. Maar ook hoe zij de loopbaanontwikkeling van hun inkoopmedewerkers vormgeven en wat een inkoper volgens hen nodig heeft aan kennis en competenties. Op deze manier wil PIANOo een beeld krijgen van de vraag naar en het aanbod van inkoopopleidingen voor de publieke sector.

actueel
09-04-2018 11:04

Best bekeken

Introductie nieuwe luchtzuiverende en geurabsorberende folies

Fleetshield introduceert twee nieuwe folies voor binnenruimtes: een luchtzuiverende VOC Active folie en een geurabsorberende OLF Active folie met antibacteriële werking. De folies kunnen ook door uw eigen medewerkers worden aangebracht nadat zij hiervoor een opleiding hebben gevolgd bij ...

Wie ga je verbazen?

Ruim op tijd kom ik aan bij de vergaderlocatie waar ik een klant voor een overleg ga ontmoeten. Behalve een koffiecorner zijn er ook werkplekken. Een groot reclamebord bij de ingang vertelt me ‘Uw kantoor is ónze lobby’, en belooft mij Print Service, Gratis Wifi én het ...