Innovatie Challenge Politie Nederland

Het politiewerk verandert steeds sneller door de huidige ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld cybercriminaliteit en terrorismedreiging. Dit vraagt om wendbaarheid en flexibiliteit in huisvesting. Om antwoord te bieden op deze ontwikkeling, zoekt de politie naar innovatieve ideeën, concepten en deeloplossingen voor haar huisvesting, zodat deze de politie operatie maximaal ondersteunt.

Tegelijkertijd staat de politie juist nu voor de grootste huisvestingopgave uit haar geschiedenis, waarin het een groot volume aan nieuwbouw- en renovatieprojecten moet realiseren. Daarom hebben de Politie en Bouwend Nederland het initiatief genomen tot deze innovatie challenge: innovatie kan immers helpen een schaalsprong te maken op het vlak van duurzaamheid, circulariteit en flexibiliteit. Er vindt een dialoog plaats tussen de initiatiefnemers over het slimmer en innovatiever aanbesteden van de projecten, die vanaf dit jaar al op de markt gaan komen.

Voor deze innovatie challenge heeft de politie twee typen opgaven uitgekozen: de teambureaus (ongeveer vijftig projecten op termijn, van zo’n 600-5000 bruto m2) en politieposten (ongeveer 35 projecten, veelal inbouwpakketten à 100-300 bruto m2). Elke inzending dient op tenminste één uitdaging een antwoord te bieden. De uitdagingen zijn: toekomstbestendige gebouw, toegankelijkheid en veiligheid en het faciliteiten van het politiewerk van de toekomst.

Uit alle inzendingen worden zes finalisten gekozen. Zij gaan hun innovatie verder toetsen en aanscherpen in workshops met medewerkers uit de dagelijkse politie operatie en de huisvestingsorganisatie. Op een afsluitend Boostcamp worden vervolgens drie winnaars gekozen, die in gesprek gaan met de politie over het in de praktijk ontwikkelen of toepassen van hun innovatie. Inmiddels zijn de eerste inzendingen vanuit de markt binnen! Inzenden kan nog tot 1 mei. Info: www.debouwcampus.nl/innovatie-challenge-politie.

actueel
30-03-2018 09:03

Best bekeken

Koffiecorner cruciale kantoorfaciliteit

Bij het ontwerp van een nieuw interieur speelt de koffiecorner een steeds belangrijkere rol. Dit constateert onder meer interieurspecialist Jaap den Braber. ‘In vergelijking met een aantal jaar geleden, zijn bedrijven bewuster bezig met de inrichting hiervan. Men wil klanten en medewerkers ...

Energiescan levert goedkopere maaltijden

 De kans is groot dat een deel van de patiënten in het UMC St. Radboud over enige tijd niet meer ’s middags maar ’s avonds de warme maaltijd krijgt voorgeschoteld. Uit onderzoek in het kader van de tweede Meerjarenafspraak (MJA2) is gebleken dat het ziekenhuis daarmee ...