Instant Payment tussen zeven banken

Na een succesvolle testperiode voeren zeven Nederlandse banken tussen nu en het begin van de zomer geleidelijk zogenoemde Instant Payments in. Klanten van ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank en Knab kunnen dan onderling elektronisch geld overmaken. Het bedrag staat dan binnen vijf seconden op de rekening van de ontvanger.  

Instant Payments zijn ook 's nachts, in het weekend en op feestdagen beschikbaar. Klanten hoeven niets extra's te doen om een betaling zo snel te laten verlopen, meldt Betaalvereniging Nederland. De vereniging waarschuwt voor phishingberichten die iets anders beweren.
Vanaf afgelopen februari werden de eerste instantoverboekingen tussen de zeven banken uitgevoerd. Inmiddels zijn er een miljoen van deze overboekingen verwerkt, wat telkens binnen de geplande vijf seconden lukte. „Instant Payments bieden nieuwe kansen en mogelijkheden voor consumenten en ondernemers", zegt directeur Piet Mallekoote van Betaalvereniging Nederland. „Niemand hoeft meer met grote contante geldbedragen over straat om een tweedehands fiets of auto te kopen."
Sommige banken, zoals Bunq, bieden al een snelle betaalmogelijkheid aan. Dat kan dan echter alleen tussen sommige banken onderling, en daar vallen nog niet alle banken die nu deze instantoverboekingen aankondigen onder.

Afrekensystemen, Facilitaire inkoop,
09-04-2019 14:04

Best bekeken

Klimaatbeheersing: varkens belangrijker dan schoolkinderen

Chapeau: Binnenmilieu dramatisch, geen geld voor verbetering Het binnenklimaat in scholen deugt voor geen meter, maar geld voor aanzienlijke verbetering is niet of nauwelijks beschikbaar. Bovendien legt de overheid de prioriteit liever bij varkensstallen en gevangenissen. Dat was de ...

5. Groen zorgt voor beter klimaat op werkplekken

Uit eerdere onderzoeken was al gebleken dat groen in kantoren een positieve invloed hebben op mensen. Daarom was de uitkomst van een onderzoek naar de positieve effecten van planten op een werkplek niet verrassend voor Rob Kosterman. De specialist in hydrocultuur verdient namelijk de kost met het ...