Instant Payment tussen zeven banken

Na een succesvolle testperiode voeren zeven Nederlandse banken tussen nu en het begin van de zomer geleidelijk zogenoemde Instant Payments in. Klanten van ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank en Knab kunnen dan onderling elektronisch geld overmaken. Het bedrag staat dan binnen vijf seconden op de rekening van de ontvanger.  

Instant Payments zijn ook 's nachts, in het weekend en op feestdagen beschikbaar. Klanten hoeven niets extra's te doen om een betaling zo snel te laten verlopen, meldt Betaalvereniging Nederland. De vereniging waarschuwt voor phishingberichten die iets anders beweren.
Vanaf afgelopen februari werden de eerste instantoverboekingen tussen de zeven banken uitgevoerd. Inmiddels zijn er een miljoen van deze overboekingen verwerkt, wat telkens binnen de geplande vijf seconden lukte. „Instant Payments bieden nieuwe kansen en mogelijkheden voor consumenten en ondernemers", zegt directeur Piet Mallekoote van Betaalvereniging Nederland. „Niemand hoeft meer met grote contante geldbedragen over straat om een tweedehands fiets of auto te kopen."
Sommige banken, zoals Bunq, bieden al een snelle betaalmogelijkheid aan. Dat kan dan echter alleen tussen sommige banken onderling, en daar vallen nog niet alle banken die nu deze instantoverboekingen aankondigen onder.

Afrekensystemen, Facilitaire inkoop,
09-04-2019 14:04

Best bekeken

Johan Steenbakkers wint Gouden Koksmes

Johan Steenbakkers is de beste instellingskok van Nederland. De kok van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven won deze titel tijdens het Nationaal Kampioenschap voor Instellingskoks 2006 op de vakbeurs Horecava. De jury kreeg een voorgerecht van gerookte paling voorgeschoteld. Daarna volgde als ...

(Brand)veiligheid in de zorgsector

De focus op verhoging van kwaliteit en veiligheid in de zorg wordt steeds scherper. Het moet veiliger voor cliënt en zorgverlener.Ook wil de overheid dat het aantal incidenten drastisch daalt. Dat vereist voor veel organisaties een andere werkwijze, soms ook een andere cultuur. Een optimale ...