Instant Payment tussen zeven banken

Na een succesvolle testperiode voeren zeven Nederlandse banken tussen nu en het begin van de zomer geleidelijk zogenoemde Instant Payments in. Klanten van ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank en Knab kunnen dan onderling elektronisch geld overmaken. Het bedrag staat dan binnen vijf seconden op de rekening van de ontvanger.  

Instant Payments zijn ook 's nachts, in het weekend en op feestdagen beschikbaar. Klanten hoeven niets extra's te doen om een betaling zo snel te laten verlopen, meldt Betaalvereniging Nederland. De vereniging waarschuwt voor phishingberichten die iets anders beweren.
Vanaf afgelopen februari werden de eerste instantoverboekingen tussen de zeven banken uitgevoerd. Inmiddels zijn er een miljoen van deze overboekingen verwerkt, wat telkens binnen de geplande vijf seconden lukte. „Instant Payments bieden nieuwe kansen en mogelijkheden voor consumenten en ondernemers", zegt directeur Piet Mallekoote van Betaalvereniging Nederland. „Niemand hoeft meer met grote contante geldbedragen over straat om een tweedehands fiets of auto te kopen."
Sommige banken, zoals Bunq, bieden al een snelle betaalmogelijkheid aan. Dat kan dan echter alleen tussen sommige banken onderling, en daar vallen nog niet alle banken die nu deze instantoverboekingen aankondigen onder.

Afrekensystemen, Facilitaire inkoop,
09-04-2019 14:04

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...