Jumbo test eerste elektrische truck

Jumbo krijgt de primeur van de eerste praktijktest met de elektrische truck van DAF en VDL. De vrachtwagen wordt door Jumbo ingezet voor de dagelijkse bevoorrading van 80 winkels in Noord-Brabant.  

Tijdens de veldproeven worden data verzameld waarmee de truck verder kan worden ontwikkeld. Daarna zal Jumbo de verdere inzet bepalen van elektrische vrachtwagens voor de winkeldistributie. Om de vrachtwagen op te laden is bij het distributiecentrum in Veghel een laadstation geplaatst. Het bedrijf V-storage onderzoekt samen met TNO of het laadstation met behulp van zonnepanelen van stroom kan worden voorzien.
Jumbo rijdt sinds juni al met twee hybride trucks om de Jumbo City winkels in Amsterdam, Den Bosch en Eindhoven te bevoorraden. Ook worden twee elektrische bezorgwagens in de binnensteden van Groningen en Utrecht ingezet voor online bestelde boodschappen.

actueel
18-12-2018 15:12

Best bekeken

Hoe luncht Nederlandse werknemer

Nederlanders zijn onder te verdelen in bewuste eters, mobiele consumenten, lekkerbekken, traditionele lunchers en grote genieters. Dit blijkt uit de antwoorden van de veertigduizend personen, die online meededen aan een enquête van Cateraar Albron. Via de website ...

Het nieuwe maatwerken

Een beetje een rare. Soms een lastpost, maar ook gids en vakman. Dat typeert huisvestingsadviseur en interieurarchitect Erick Wuestman. Hij voelt dat bedrijven hem in eerste instantie soms lastig vinden als ze hem hebben ingehuurd voor advies over hun huisvestingsvraagstuk. Probleem is dat de meeste ...