Jumbo test eerste elektrische truck

Jumbo krijgt de primeur van de eerste praktijktest met de elektrische truck van DAF en VDL. De vrachtwagen wordt door Jumbo ingezet voor de dagelijkse bevoorrading van 80 winkels in Noord-Brabant.  

Tijdens de veldproeven worden data verzameld waarmee de truck verder kan worden ontwikkeld. Daarna zal Jumbo de verdere inzet bepalen van elektrische vrachtwagens voor de winkeldistributie. Om de vrachtwagen op te laden is bij het distributiecentrum in Veghel een laadstation geplaatst. Het bedrijf V-storage onderzoekt samen met TNO of het laadstation met behulp van zonnepanelen van stroom kan worden voorzien.
Jumbo rijdt sinds juni al met twee hybride trucks om de Jumbo City winkels in Amsterdam, Den Bosch en Eindhoven te bevoorraden. Ook worden twee elektrische bezorgwagens in de binnensteden van Groningen en Utrecht ingezet voor online bestelde boodschappen.

actueel
18-12-2018 15:12

Best bekeken

Corino technisch consultant bij Newtel Essence

Arnold Corino (28) is in dienst getreden bij Newtel Essence in Vianen als technisch consultant. In deze functie assisteert hij de account manager en adviseert hij ook de klant bij technische vraagstukken over de aangeboden spraak- en data-oplossing. De uitdaging De functie van technisch ...

Huisvesting grote invloed op gebruikers

‘De eenzijdige aandacht op ‘werkplekken’ verschuift naar ‘plekken die werken’. De cruciale vraag daarbij is dan wel wat maakt dat de plekken werken voor de organisatie en haar mensen? Als je maatwerk wilt leveren, moet je namelijk eerst de maat nemen.’ Real ...