Jumbo test eerste elektrische truck

Jumbo krijgt de primeur van de eerste praktijktest met de elektrische truck van DAF en VDL. De vrachtwagen wordt door Jumbo ingezet voor de dagelijkse bevoorrading van 80 winkels in Noord-Brabant.  

Tijdens de veldproeven worden data verzameld waarmee de truck verder kan worden ontwikkeld. Daarna zal Jumbo de verdere inzet bepalen van elektrische vrachtwagens voor de winkeldistributie. Om de vrachtwagen op te laden is bij het distributiecentrum in Veghel een laadstation geplaatst. Het bedrijf V-storage onderzoekt samen met TNO of het laadstation met behulp van zonnepanelen van stroom kan worden voorzien.
Jumbo rijdt sinds juni al met twee hybride trucks om de Jumbo City winkels in Amsterdam, Den Bosch en Eindhoven te bevoorraden. Ook worden twee elektrische bezorgwagens in de binnensteden van Groningen en Utrecht ingezet voor online bestelde boodschappen.

actueel
18-12-2018 15:12

Best bekeken

Uitreiking trendrapportage

Beter inzicht in schoonmaakkostenGemeenten hebben een gedetailleerd inzicht in de schoonmaakkosten en zijn in staat deze kosten op een goede manier te sturen. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van de jaarlijkse trendrapportage facilitaire kengetallen gemeente, die de adviesgroep ...

Verstedelijking moet duurzamer

Duurzame ontwikkeling moet het centrale uitgangspunt worden bij de verdere planning van Nederlandse regio's. Dit stelt de VROM-raad in zijn advies 'Duurzame verstedelijking' dat de raad heeft aangeboden aan de demissionaire ministers Huizinga-Heringa (VROM) en Van Middelkoop (WWI). Terwijl duurzame ...