Kazernekeuken nog altijd gesloten

De keuken op de Johan Willem Frisokazerne in Assen is al ruim drie maanden gesloten. Daartoe werd begin juni besloten nadat er grote gebreken waren geconstateerd. Sindsdien worden in het restaurant nog wel broodmaaltijden geserveerd, maar warm eten wordt er niet meer gekookt. De militairen op de kazerne moeten zich sindsdien tevreden stellen met magnetronmaaltijden. Een noodkeuken gaat nu dienen als tijdelijke voorziening.  

Leidingen, vloeren en apparatuur voldeden niet aan de eisen die Defensie stelt, zo bleek uit een kritisch rapport van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit over de keukens van Defensie.  Na aandringen van de vakbond voor burger en militair defensiepersoneel (VBM) wordt er nu een tijdelijke voorziening op de kazerne getroffen. Er komt een noodkeuken van Paresto. Paresto is ook de beheerder van de keuken op de Johannes Postkazerne in Havelte. De keuken op de grootste kazerne in het Noorden is net verbouwd en voldoet wel aan de eisen.
Eigenaaar is de Rijksvastgoeddienst en verbouwingen vallen onder deze rijksdienst. Die werkt aan een advies over het verbeteren van de Defensiekeukens. De laatste jaren is er aan de keuken op het kazerneterrein weinig gebeurd. Dat komt omdat de Johan Willem Frisokazerne lange tijd op de nominatie stond gesloten te worden.
Defensie heeft daarom niet al te veel geïnvesteerd in de panden in Assen. De sluiting is al enige tijd van de baan en nu moet de Rijksvastgoeddienst een inhaalslag maken om de gebouwen op het kazerneterrein aan de hedendaagse eisen te laten voldoen.

actueel
27-09-2018 13:09

Best bekeken

School uit / natuurlijk materiaal

Nieuwsbron: Eindhovensdagblad Gebruikt: N (klik op N om status in J te veranderen, Item verhuist naar archief) Foto: Datum: 2005-09-08 16:37:56 356 School uit/ natuurlijk materiaal De nieuwbouw van het Novalis College isrientati geheel ...

Levering aan Bronovo Ziekenhuis

Capelle a/d IJsselHet Haagse ziekenhuis Bronovo kiest ook voor de komende jaren voor Nederlands grootse onafhankelijke specialist in documentoplossingen en afdrukapparatuur; te weten Veenman. De bestaande overeenkomst wordt uitgebreid met managed printservices en ondersteuning op het gebied van ...