Medezeggenschap wil groter sportcentrum

Als het aan de medezeggenschap van Tilburg University ligt, wordt het sportcentrum van die universiteit op termijn flink uitgebreid. Dat zeiden de fracties van de universiteitsraad tijdens een vergadering waarin gesproken werd over de prijs van de sportkaart.

Om meer internationale studenten te trekken, wil het College van Bestuur de sportkaart voor
internationale studenten gratis maken. De medezeggenschapsfracties zijn niet enthousiast. Ze maken zich zorgen over de drukte in het sportcentrum dat vijf jaar geleden nog uitgebreid werd verbouwd. Veel studenten kiezen voor externe sportscholen omdat ze bij het sportcentrum van de universiteit in de rij moeten staan voor fitnessapparatuur. Verder wil de universiteit sowieso dat het aantal studenten flink groeit, waardoor ook al meer drukte wordt verwacht bij het sporten.

CvB-vicevoorzitter Paulina Snijders zei volgens het universiteitsblad dat de universiteit op termijn de aangrenzende voormalige moskee bij het sportcentrum wil trekken. Omdat dat pand tot gemeentelijk monument is aangewezen, loopt deze uitbreiding enige vertraging op. Volgens directeur Facility Services Marcel van Ieperen kan het pand er over vijf jaar zijn.

actueel
16-04-2019 09:04

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...