Mobility as a Service op de Zuidas

Flexibel reizen moet zo aantrekkelijk worden dat een eigen- of lease auto niet langer een vanzelfsprekendheid is. Dit concept heet Mobility as a Service (MaaS) en wordt de komende jaren versneld ontwikkeld om de bereikbaarheid van de Zuidas in Amsterdam en de regio structureel te verbeteren.  

Amsterdam werkt samen met de Vervoerregio en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, dat een landelijk programma uitrolt om in zeven regio’s in Nederland MaaS-diensten te laten ontwikkelen. Tegelijkertijd is samen met werkgeversvereniging ORAM, Green Business Club Zuidas en diverse grote (internationale) werkgevers in en om Zuidas samengewerkt om de eisen en wensen zo te stellen dat bedrijven de dienst als zodanig kunnen aanbieden aan hun medewerkers.
Gebruikers moeten straks met één handeling kunnen zien welk vervoermiddel het beste gebruikt kan worden. Ook reserveren en betalen wordt daarin opgenomen, waarbij rekening wordt gehouden met jouw persoonlijke voorkeuren en omstandigheden en de drukte op de weg en het spoor. Werkgevers kiezen zo voor een vervoersdienst die de duurzaamheid, medewerkerstevredenheid, flexibiliteit van reismogelijkheden en bereikbaarheid van hun kantoren vergroot.  

Het is de bedoeling dat de dienst vanaf 2019 operationeel is. De vervoersdienst moet na lancering op de Zuidas zo snel mogelijk opschalen naar andere bedrijven, bewoners en bezoekers van de stad en regio.

Duurzaamheid
06-09-2018 08:09

Best bekeken

'Als je het hier niet vindt, bestaat het nog niet'

Chapeau: Internationale beurs ISSA/Interclean dit keer in Amsterdam Zo’n vijftien gele, witte en rode hoogwerkers trekken de aandacht op het plein voor de Amsterdam RAI. De hoogste is 101 meter, een wereldprimeur van Maes. De kleinste van Hinowa Nederland is 19 meter, ook een primeur in ...

Veel belangstelling voor nieuw facilitair weekblad

Geslaagde introductievan facilitair weekblad De introductie van het nieuwe weekblad Facilitair en gebouwbeheer is geslaagd. Binnen 48 uur na bekendmaking van het nieuwe weekblad eind vorige week schreven zich al meer dan duizend nieuwe (proef)abonnementen in. De uitgever verwacht op basis van dit ...