Naleven AVG legt het af tegen de vaatwasser

Het achterlaten van een vieze werkplek of het vergeten uit te ruimen van de vaatwasser wordt niet getolereerd door collega‘s onderling. De boosdoener wordt er overigens wel gemakkelijk op aangesproken, meer dan bijvoorbeeld op het niet nakomen van afspraken of onzorgvuldige omgang met privacygevoelige informatie.  

Twintig procent van de werknemers zegt wel eens door een collega gewezen te zijn dat ze hun rommel niet opruimen, zo blijkt uit onderzoek van Fellowes. De kantoorexpert voerde het onderzoek uit onder ruim 7000 respondenten uit zeven Europese landen, waaronder Nederland. In de top 3 van gedrag dat volgens collega’s niet door de beugel kan, staat daarnaast het niet nakomen van afspraken (16%) en antisociaal gedrag (15%). Slechts 10 procent van de werknemers is aangesproken op onzorgvuldige omgang met privacygevoelige informatie. 
Hajo Hoekstra, Fellowes Director in de Benelux, Scandinavië en DACH landen, en General Manager Duitsland vindt het verontrustend: „We hebben de neiging om ons te verliezen in de waan van de dag en collega’s bijvoorbeeld aan te spreken op het niet uitruimen van de vaatwasser. Wanneer we naar het grote plaatje kijken, is het veel belangrijker dat we ons druk maken om het waarborgen van de privacy.”

actueel
13-11-2018 16:11

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...