Nederland loopt niet warm voor nieuwe betaaldiensten

Een nieuwe Europese betaalrichtlijn, PSD2, maakt het mogelijk om bank- en betaalgegevens met derde partijen te delen. Hierdoor kunnen nieuwe diensten ontstaan, zoals één online omgeving van waaruit met verschillende bankrekeningen kan worden betaald, of een huishoudboekje-app met alle betaalrekeningen en creditcards. Nederlanders zijn echter matig enthousiast.  

Dat blijkt uit onderzoek van ING onder ruim 1500 Nederlanders. Een kleine helft, 46%, verwacht een of meerdere nieuwe toepassingen te gaan gebruikten. Onder jongeren (18-34 jaar) is wel bijna twee derde enthousiast.
PSD2 maakt het mogelijk voor andere partijen dan banken (zoals appmakers) om toegang te hebben tot bankgegevens. Dit kan echter alleen als je daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft. Het biedt verschillende mogelijkheden. Vooral wie bij meerdere banken een rekening heeft, profiteert daarvan.
De mogelijkheid om betalingen te laten uitvoeren door andere partijen, spreekt slechts 12% aan. Ook zijn Nederlanders niet happig op de mogelijkheid om techbedrijven als Facebook of webshops toegang te geven tot betaalgegevens. De eigen bank of andere banken vertrouwen we meer.

actueel
30-01-2019 13:01

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...