Nederland loopt niet warm voor nieuwe betaaldiensten

Een nieuwe Europese betaalrichtlijn, PSD2, maakt het mogelijk om bank- en betaalgegevens met derde partijen te delen. Hierdoor kunnen nieuwe diensten ontstaan, zoals één online omgeving van waaruit met verschillende bankrekeningen kan worden betaald, of een huishoudboekje-app met alle betaalrekeningen en creditcards. Nederlanders zijn echter matig enthousiast.  

Dat blijkt uit onderzoek van ING onder ruim 1500 Nederlanders. Een kleine helft, 46%, verwacht een of meerdere nieuwe toepassingen te gaan gebruikten. Onder jongeren (18-34 jaar) is wel bijna twee derde enthousiast.
PSD2 maakt het mogelijk voor andere partijen dan banken (zoals appmakers) om toegang te hebben tot bankgegevens. Dit kan echter alleen als je daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft. Het biedt verschillende mogelijkheden. Vooral wie bij meerdere banken een rekening heeft, profiteert daarvan.
De mogelijkheid om betalingen te laten uitvoeren door andere partijen, spreekt slechts 12% aan. Ook zijn Nederlanders niet happig op de mogelijkheid om techbedrijven als Facebook of webshops toegang te geven tot betaalgegevens. De eigen bank of andere banken vertrouwen we meer.

actueel
30-01-2019 13:01

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...