Nederland wil in de circulaire kopgroep

Om de plannen en ideeën over een economie zonder afval met de wereld te kunnen delen en om te leren van wat andere overheden en bedrijven al weten en kunnen, is Nederland toegetreden tot het Platform for Accelerating the Circular Economy (PACE).  

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) ondertekende de benodigde papieren voor toetreding afgelopen maand in New York. Van Veldhoven: „Nederland kan en doet veel op het gebied van circulaire economie, maar we kunnen het niet alleen. Een circulaire economie is een globale economie, dus is dit een zaak waarin we samen moeten optrekken. Dubbel nodig, want hergebruik van grondstoffen is onmisbaar bij het halen van de klimaatdoelen van Parijs. Ik denk dat PACE hierbij heel goed kan helpen en vind de Nederlandse toetreding goed nieuws voor beide partijen.”
Nederland wil in 2050 circulair zijn. In eigen land maakt Van Veldhoven daarom samen met andere bewindspersonen werk van een economie zonder afval. PACE is in 2017 opgericht door onder meer het World Economic Forum (WEF) en het VN Milieuprogramma (UN Environment) en heeft inmiddels meer dan 40 deelnemende landen, bedrijven en internationale organisaties.

actueel
31-08-2018 12:08

Best bekeken

'Als je het hier niet vindt, bestaat het nog niet'

Chapeau: Internationale beurs ISSA/Interclean dit keer in Amsterdam Zo’n vijftien gele, witte en rode hoogwerkers trekken de aandacht op het plein voor de Amsterdam RAI. De hoogste is 101 meter, een wereldprimeur van Maes. De kleinste van Hinowa Nederland is 19 meter, ook een primeur in ...

Veel belangstelling voor nieuw facilitair weekblad

Geslaagde introductievan facilitair weekblad De introductie van het nieuwe weekblad Facilitair en gebouwbeheer is geslaagd. Binnen 48 uur na bekendmaking van het nieuwe weekblad eind vorige week schreven zich al meer dan duizend nieuwe (proef)abonnementen in. De uitgever verwacht op basis van dit ...