Niet verbieden, wel verleiden

De Leidse Studentenpartij ONS wil graag dat er niet langer wegwerpflesjes water worden verkocht in de automaten van de universiteit. De studentenpartij stelde daarover vragen tijdens de universiteitsraadsvergadering. Het bestuur van de universiteit wil echter niet verbieden, wel verleiden.

De Universiteit Utrecht heeft recentelijk aangegeven te stoppen met de verkoop van wegwerpflesjes met drinkwater in de automaten in al haar gebouwen. Deze worden vervangen met herbruikbare flesjes van Join the Pipe, een initiatief waar de Universiteit Leiden ook succesvol mee samenwerkt. ONS wil nu weten of Leiden ook stopt met de wegwerpflesjes.

Het college is dat vooralsnog niet van plan. „We hebben een beleid met de productielijn pure“, zei vice-collegevoorzitter Martijn Ridderbos. „Het uitgangspunt van dat beleid is dat we niet gaan voor verbieden, maar voor verleiden. We gaan de flesjes dus niet verbieden, maar zoeken naar alternatieven. We zijn een pilot gestart met alternatieve verpakkingen voor water die we gaan aanbieden in de automaten en de catering. Het gaat dan om 100 procent kartonnen verpakkingen die hergebruikt worden. Ook voor frisdranken zijn we aan het kijken of er alternatieven zijn voor plastic flesjes.”

actueel
13-03-2019 16:03

Best bekeken

Corino technisch consultant bij Newtel Essence

Arnold Corino (28) is in dienst getreden bij Newtel Essence in Vianen als technisch consultant. In deze functie assisteert hij de account manager en adviseert hij ook de klant bij technische vraagstukken over de aangeboden spraak- en data-oplossing. De uitdaging De functie van technisch ...

Huisvesting grote invloed op gebruikers

‘De eenzijdige aandacht op ‘werkplekken’ verschuift naar ‘plekken die werken’. De cruciale vraag daarbij is dan wel wat maakt dat de plekken werken voor de organisatie en haar mensen? Als je maatwerk wilt leveren, moet je namelijk eerst de maat nemen.’ Real ...