Nieuw kennisdocument (brand)risico’s voor bhv’ers

De laatste inzichten op het gebied van (brand)risico’s en veiligheid: ze staan centraal in het nieuwe handboek Bewust omgaan met (brand)risico’s van NIBHV. De in dit document gepresenteerde integrale analysemethode creëert in vijf stappen een nieuw handelingsperspectief voor bhv’ers en zorgt zo voor meer (brand)veiligheid op de werkvloer. Een nieuw trainingsprogramma op basis van geactualiseerde les- en leerstof is in ontwikkeling.  

In samenwerking met de Brandweeracademie van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) in Arnhem stelde NIBHV het handboek Bewust omgaan met (brand)risico’s samen: een kennisdocument boordevol informatie voor iedereen die zich bezighoudt met bhv, gebaseerd op concrete onderzoeksrapporten en (wetenschappelijke) publicaties uit binnen- en buitenland.
Het handboek speelt in op de recent sterk veranderde inzichten op het gebied van brandveiligheid. Zo benadrukt de brandweer, veel meer dan vroeger, de gevaren en risico’s van rook. In lijn met deze veranderde inzichten creëert dit handboek een nieuw handelingsperspectief voor bevers. Uitgangspunt is de belangrijke voorpostfunctie die bhv’ers vervullen als het gaat om brandveiligheid. Het handboek is in eerste instantie bedoeld als naslagwerk voor belanghebbenden die moeten besluiten over de inrichting van hun bhv-organisatie in het kader van brandveiligheid. Ook kan het handboek worden gebruikt voor educatie en voorlichting. Op basis van dit handboek en de daarin gepresenteerde analysemethode introduceert NIBHV eind 2019 nieuwe les- en leerstof en opleidingsprogramma’s voor de bedrijfshulpverlening.

actueel
28-09-2018 08:09

Best bekeken

School uit / natuurlijk materiaal

Nieuwsbron: Eindhovensdagblad Gebruikt: N (klik op N om status in J te veranderen, Item verhuist naar archief) Foto: Datum: 2005-09-08 16:37:56 356 School uit/ natuurlijk materiaal De nieuwbouw van het Novalis College isrientati geheel ...

Levering aan Bronovo Ziekenhuis

Capelle a/d IJsselHet Haagse ziekenhuis Bronovo kiest ook voor de komende jaren voor Nederlands grootse onafhankelijke specialist in documentoplossingen en afdrukapparatuur; te weten Veenman. De bestaande overeenkomst wordt uitgebreid met managed printservices en ondersteuning op het gebied van ...