Nieuwe cao Particuliere Beveiliging

Na een lang traject van actievoeren, stakingen op Schiphol en een landelijke stakingsdag hebben de leden van FNV ingestemd met een nieuwe cao Particuliere Beveiliging. Deze geldt voor circa 30.000 particuliere beveiligers door het hele land.  

In de cao zijn afspraken gemaakt over onder andere gezondere roosters, verlaging van de arbeidsduur van 38 naar gemiddeld 36 uur per week en een drastische verbetering van de pensioenregeling. De werkdruk wordt verlaagd en de lonen gaan omhoog met tenminste 13,25% in de komende jaren tot aan 2023. Daarnaast komt er meer tijd tussen verschillende diensten en meer regelmaat in de roosters. De lonen stijgen eind dit jaar met 1,5 procent en volgend jaar met 1,75 procent. Vanaf 2020 is de verhoging jaarlijks 2,5 procent.
„Het resultaat is hard bevochten door de beveiligers, maar hun vechtlust wordt nu beloond", zegt Tanja Schrijver van FNV Beveiliging. Er is ook afgesproken dat zeker 80 procent van de beveiligers een contract heeft voor onbepaalde tijd. „Door het aantal flexwerkers beperkt te houden, wordt de continuïteit beter gewaarborgd."
De nieuwe cao geldt de komende vijf jaar voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland.
De afgelopen maanden voerden beveiligers actie voor een betere cao, onder meer bij de Vrije Universiteit, het ministerie van Defensie, chemiebedrijf MSD en Schiphol. Een aantal beveiligers op de luchthaven kreeg eind vorige maand al een nieuwe cao.

actueel
29-10-2018 08:10

Best bekeken

Kiezen tussen Lean en Agile niet nodig

Er zijn significante verschillen tussen Lean en Agile. Voor organisaties die hun slagkracht en wendbaarheid willen vergroten, klantgerichter willen werken en meer efficiëntie nastreven is de keuze daarom lastig. Wanneer kies je voor Lean en wanneer is Agile een betere methodiek? Volgens Martijn ...

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...