Nieuwe cao Particuliere Beveiliging

Na een lang traject van actievoeren, stakingen op Schiphol en een landelijke stakingsdag hebben de leden van FNV ingestemd met een nieuwe cao Particuliere Beveiliging. Deze geldt voor circa 30.000 particuliere beveiligers door het hele land.  

In de cao zijn afspraken gemaakt over onder andere gezondere roosters, verlaging van de arbeidsduur van 38 naar gemiddeld 36 uur per week en een drastische verbetering van de pensioenregeling. De werkdruk wordt verlaagd en de lonen gaan omhoog met tenminste 13,25% in de komende jaren tot aan 2023. Daarnaast komt er meer tijd tussen verschillende diensten en meer regelmaat in de roosters. De lonen stijgen eind dit jaar met 1,5 procent en volgend jaar met 1,75 procent. Vanaf 2020 is de verhoging jaarlijks 2,5 procent.
„Het resultaat is hard bevochten door de beveiligers, maar hun vechtlust wordt nu beloond", zegt Tanja Schrijver van FNV Beveiliging. Er is ook afgesproken dat zeker 80 procent van de beveiligers een contract heeft voor onbepaalde tijd. „Door het aantal flexwerkers beperkt te houden, wordt de continuïteit beter gewaarborgd."
De nieuwe cao geldt de komende vijf jaar voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland.
De afgelopen maanden voerden beveiligers actie voor een betere cao, onder meer bij de Vrije Universiteit, het ministerie van Defensie, chemiebedrijf MSD en Schiphol. Een aantal beveiligers op de luchthaven kreeg eind vorige maand al een nieuwe cao.

actueel
29-10-2018 08:10

Best bekeken

Corino technisch consultant bij Newtel Essence

Arnold Corino (28) is in dienst getreden bij Newtel Essence in Vianen als technisch consultant. In deze functie assisteert hij de account manager en adviseert hij ook de klant bij technische vraagstukken over de aangeboden spraak- en data-oplossing. De uitdaging De functie van technisch ...

Huisvesting grote invloed op gebruikers

‘De eenzijdige aandacht op ‘werkplekken’ verschuift naar ‘plekken die werken’. De cruciale vraag daarbij is dan wel wat maakt dat de plekken werken voor de organisatie en haar mensen? Als je maatwerk wilt leveren, moet je namelijk eerst de maat nemen.’ Real ...