Nieuwe laadpaal levert 100 km bereik in drie minuten

Duitse autofabrikanten hebben een snellader ontwikkeld waarmee elektrische auto's in theorie net zo snel kunnen worden opgeladen als de tijd die het duurt om een brandstofauto af te tanken. BMW en Porsche hebben een nieuw hightech laadstation gebouwd in het Duitse Jettingen-Scheppach met een vermogen van maximaal 450 kW.   

De grote output van het laadstation maakt het mogelijk om snel elektrische voertuigen op te laden. Porsche toonde dat een van zijn prototypen een oplaadcapaciteit van meer dan 400 kW kon bereiken. Op deze manier krijgt het model genoeg lading om 100 kilometer ver te kunnen rijden in minder dan drie minuten ‘tanken’.
Volgens Porsche is de laadcapaciteit die drie tot negen keer hoger dan de huidige snellaadstations. Dit betekent dat chauffeurs de oplader snel kunnen gebruiken en na slechts enkele minuten hun reis kunnen voortzetten. Het laadstation is gratis te gebruiken en het werkt met voertuigen die zijn uitgerust met 400- en 800-volt-batterijsystemen die voldoen aan de norm voor het type 2 gecombineerd laadsysteem. Of auto's deze ‘dwangvoeding’ fijn vinden moet nog blijken en ook zullen de omstandigheden voor het laden niet altijd optimaal zijn, maar vooralsnog lijkt de richting van de beweging positief.

actueel
14-12-2018 12:12

Best bekeken

Hoe luncht Nederlandse werknemer

Nederlanders zijn onder te verdelen in bewuste eters, mobiele consumenten, lekkerbekken, traditionele lunchers en grote genieters. Dit blijkt uit de antwoorden van de veertigduizend personen, die online meededen aan een enquête van Cateraar Albron. Via de website ...

Het nieuwe maatwerken

Een beetje een rare. Soms een lastpost, maar ook gids en vakman. Dat typeert huisvestingsadviseur en interieurarchitect Erick Wuestman. Hij voelt dat bedrijven hem in eerste instantie soms lastig vinden als ze hem hebben ingehuurd voor advies over hun huisvestingsvraagstuk. Probleem is dat de meeste ...