Nieuwe metamorfose voor megaministerie

Het gloednieuwe megaministerie aan de Rijnstraat in Den Haag gaat een jaar na de opening alweer op de schop voor honderdduizenden euro’s. De kantoorkolos krijgt een metamorfose na een aanhoudende klachtenregen van ambtenaren.  

Direct na de oplevering vorig jaar werd al duidelijk dat er sprake was van ’overbevolking’ en regende het klachten over de akelige werkomgeving van het 267 miljoen euro kostende ministerie. De ambtenaren deden tegenover onafhankelijke onderzoekers hun beklag over de matzwarte liftkokers die het gevoel oproepen van een mausoleum, files bij de tourniquets en het gebrek aan voldoende werkplekken. Het veroveren van een bureau werd zelfs vergeleken met het fenomeen ’handdoekjes leggen’: vakantiegangers die in alle vroegte naar het strand hollen om een bedje van het hotel te claimen door er een handdoek op te leggen om vervolgens aan te treden bij het ontbijtbuffet.
Driehonderd medewerkers verkassen nu naar een ander ministerie. De kosten voor alle aanpassingen in het gebouw zijn nog niet allemaal in beeld, maar tot nu toe is er ongeveer 300.000 euro uitgegeven. Buiten ligt na een jarenlange verbouwing opnieuw de boel overhoop om een einde te maken aan de beruchte waterballetten. Het moet voorkomen dat onder anderen bezoekers van nota bene het ministerie van Waterstaat over matten moeten lopen om droog de overkant te halen. De rekening van deze verbouwing komt neer op nog eens 321.000 euro. 

actueel
04-12-2018 08:12

Best bekeken

Vitality Check meet betrokkenheid

Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboNed heeft in samenwerking met de universiteit Utrecht een instrument, de ‘Vitality Check’ ontwikkeld waarmee de bevlogenheid of gespannenheid van medewerkers in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen aan de hand van dit instrument de oorzaken ...

Document Dialog en ReadSoft vormen krachtig team

Partnership optimaliseert ePostkamer en eFacturatieBunnik, 11 maart 2010 – Document Dialog, leverancier van totaaloplossingen voor documentintensieve organisaties, vormt met ReadSoft een krachtig partnership wat betreft de ontvangst en verwerking van binnenkomende documenten. In ...