Ondernemingsraad UWV naar rechter om ict-plan

De ondernemingsraad van het UWV stapt naar de rechter om een ict-ver-nieuwing tegen te houden die een half miljard euro gaat kosten. Het personeel denkt dat het project tot mislukken is gedoemd en stoort zich aan de stevige salarissen voor ict-managers.

Fred Paling, het hoofd van het UWV kondigde aan dat er vanaf 11 maart vier nieuwe managers bijkomen. De or wil dat de Ondernemingskamer dat voorkomt. Gevreesd wordt dat de komst van de vier tot bestuurlijke chaos leidt.

„Wij blijven in gesprek om te kijken of de verschillen nog te overbruggen zijn. UWV heeft begrip voor de zorgen die de onder-nemingsraad heeft geuit en we hebben lang en intensief met elkaar overlegd om verschillen van inzicht te overbruggen”, zeggen de or en raad van bestuur van UWV in een gezamenlijke reactie.

De raad van bestuur is niet gelukkig dat de or een gang naar de Ondernemings-kamer wil, maar ziet dit ‘met vertrouwen tegemoet‘. De directie wil wel in gesprek blijven met de ondernemingsraad om te proberen de zorgen te kunnen wegnemen.

ICT
13-03-2019 12:03

Best bekeken

Vitality Check meet betrokkenheid

Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboNed heeft in samenwerking met de universiteit Utrecht een instrument, de ‘Vitality Check’ ontwikkeld waarmee de bevlogenheid of gespannenheid van medewerkers in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen aan de hand van dit instrument de oorzaken ...

Document Dialog en ReadSoft vormen krachtig team

Partnership optimaliseert ePostkamer en eFacturatieBunnik, 11 maart 2010 – Document Dialog, leverancier van totaaloplossingen voor documentintensieve organisaties, vormt met ReadSoft een krachtig partnership wat betreft de ontvangst en verwerking van binnenkomende documenten. In ...