Onzekerheid over IoT-implementaties

Beveiligingsproblemen, slechte integratie met bestaande technologie en onzeker rendement van investeringen temperen de verwachtingen over IoT-implementaties Dat concludeert management adviesorganisatie Bain & Company in haar rapport Unlocking Opportunities in the Internet of Things.   

Het onderzoek is een vervolg van een eerder Amrikaans rapport uit 2016 en voorspelt op basis van een survey onder 600 leidinggevenden, dat de gecombineerde markten voor Internet of Things, inclusief hardware, software, systeemintegratie en data- en telecomdiensten, in 2021 zullen groeien tot USD 520 miljard. Dat is meer dan het dubbele van de USD 235 miljard die in 2017 is gespendeerd. Het grootste deel van deze groei zal worden gerealiseerd in het zakelijk- en industriële segment.
Toch zeggen veel zakelijke klanten dat ze hun verwachtingen over het tempo van de IoT-acceptatie temperen, in het besef dat complete oplossingen meer tijd kosten om te implementeren en dat rendement daarvan langer op zich zal laten wachten. Als gevolg daarvan plannen ze tot 2020 minder uitgebreide IoT-implementaties dan ze twee jaar geleden hadden gedacht.

Beveiliging
11-09-2018 14:09

Best bekeken

'Als je het hier niet vindt, bestaat het nog niet'

Chapeau: Internationale beurs ISSA/Interclean dit keer in Amsterdam Zo’n vijftien gele, witte en rode hoogwerkers trekken de aandacht op het plein voor de Amsterdam RAI. De hoogste is 101 meter, een wereldprimeur van Maes. De kleinste van Hinowa Nederland is 19 meter, ook een primeur in ...

Bundeling krachten voor warehouse-optimalisatie

’s Hertogenbosch, 14 september 2010Ctac NV en logistiek specialist Prologys richten een joint venture op die zich volledig richt op optimalisatie van processen in grootschalige magazijnen. Binnen de joint venture brengt Ctac uitgebreide algemene SAP-expertise en een omvangrijk klantenbestand ...