Onzekerheid over IoT-implementaties

Beveiligingsproblemen, slechte integratie met bestaande technologie en onzeker rendement van investeringen temperen de verwachtingen over IoT-implementaties Dat concludeert management adviesorganisatie Bain & Company in haar rapport Unlocking Opportunities in the Internet of Things.   

Het onderzoek is een vervolg van een eerder Amrikaans rapport uit 2016 en voorspelt op basis van een survey onder 600 leidinggevenden, dat de gecombineerde markten voor Internet of Things, inclusief hardware, software, systeemintegratie en data- en telecomdiensten, in 2021 zullen groeien tot USD 520 miljard. Dat is meer dan het dubbele van de USD 235 miljard die in 2017 is gespendeerd. Het grootste deel van deze groei zal worden gerealiseerd in het zakelijk- en industriële segment.
Toch zeggen veel zakelijke klanten dat ze hun verwachtingen over het tempo van de IoT-acceptatie temperen, in het besef dat complete oplossingen meer tijd kosten om te implementeren en dat rendement daarvan langer op zich zal laten wachten. Als gevolg daarvan plannen ze tot 2020 minder uitgebreide IoT-implementaties dan ze twee jaar geleden hadden gedacht.

actueel
11-09-2018 14:09

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...