Onzekerheid over IoT-implementaties

Beveiligingsproblemen, slechte integratie met bestaande technologie en onzeker rendement van investeringen temperen de verwachtingen over IoT-implementaties Dat concludeert management adviesorganisatie Bain & Company in haar rapport Unlocking Opportunities in the Internet of Things.   

Het onderzoek is een vervolg van een eerder Amrikaans rapport uit 2016 en voorspelt op basis van een survey onder 600 leidinggevenden, dat de gecombineerde markten voor Internet of Things, inclusief hardware, software, systeemintegratie en data- en telecomdiensten, in 2021 zullen groeien tot USD 520 miljard. Dat is meer dan het dubbele van de USD 235 miljard die in 2017 is gespendeerd. Het grootste deel van deze groei zal worden gerealiseerd in het zakelijk- en industriële segment.
Toch zeggen veel zakelijke klanten dat ze hun verwachtingen over het tempo van de IoT-acceptatie temperen, in het besef dat complete oplossingen meer tijd kosten om te implementeren en dat rendement daarvan langer op zich zal laten wachten. Als gevolg daarvan plannen ze tot 2020 minder uitgebreide IoT-implementaties dan ze twee jaar geleden hadden gedacht.

actueel
11-09-2018 14:09

Best bekeken

Koffiecorner cruciale kantoorfaciliteit

Bij het ontwerp van een nieuw interieur speelt de koffiecorner een steeds belangrijkere rol. Dit constateert onder meer interieurspecialist Jaap den Braber. ‘In vergelijking met een aantal jaar geleden, zijn bedrijven bewuster bezig met de inrichting hiervan. Men wil klanten en medewerkers ...

Energiescan levert goedkopere maaltijden

 De kans is groot dat een deel van de patiënten in het UMC St. Radboud over enige tijd niet meer ’s middags maar ’s avonds de warme maaltijd krijgt voorgeschoteld. Uit onderzoek in het kader van de tweede Meerjarenafspraak (MJA2) is gebleken dat het ziekenhuis daarmee ...