Ouders werken, met kids in de ballenbak

Door de stakingen in het onderwijs komen sommige ouders in een lastige situatie. De kinderen vrij, maar zelf moeten ze toch echt aan het werk. Hoe los je dat als werkende ouder op? Bij het Utrechtse bedrijf Bright Alley en Conclusion Learning Centers werd een speciaal programma voor de kinderen opgezet, inclusief ballenbak in de vergaderzaal.  

Een groot deel van de ouders kon in ieder geval opgelucht ademhalen, toen de onderwijsstaking begin januari werd aangekondigd. De stakingsdag zou op een vrijdag plaatsvinden, een dag die vaak als parttime-dag wordt gebruikt. Uit een poll van het AD – ingevuld door ruim 5100 mensen - blijkt dat bij 39 procent van de respondenten al een van de twee ouders vrij was. Een kwart van de mensen heeft voor de gelegenheid een vrije dag opgenomen en 21 procent schakelt opa en oma in.  

Een klein deel van de respondenten (6 procent) neemt de kinderen mee naar werk. Bright Alley en Conclusion Learning Centers, dochterondernemingen van IT-bedrijf Conclusion, organiseren samen een programma voor de kinderen, vertelt Jasper Leunk, Hoofd Strategie en Sales bij Bright Alley. „Enerzijds was er natuurlijk een praktisch probleem: er was opvang nodig. Ik heb zelf ook drie kinderen in de basisschoolleeftijd waarvoor we geen opvang hadden. Tegelijkertijd is het bedrijf zelf bezig met didactiek en techniek. We vinden het leuk om de kinderen daarom iets mee te geven”, aldus Leunk in het AD.
De jongere kinderen konden terecht in een ballenbak in een vergaderzaal. „We hebben 8000 ballen besteld. Dat lijkt veel, maar toen we er 4000 hadden en gingen rekenen, bleek dat we net de vloer konden bedekken.” Oudere kinderen krijgen een workshop met technisch Lego. „We zien bij onze opdrachtgevers dat het veel gaat over digitalisering en technisch inzicht. Als wij daar kinderen al voor kunnen interesseren, is dat mooi meegenomen.”  Als klap op de vuurpijl krijgen de kinderen een rondleiding in de Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht, naast het kantoor in Utrecht. Allemaal zodat hun ouders de handen vrij hebben om gewoon aan de slag te gaan én omdat ze kinderen iets mee willen geven.

actueel
15-03-2019 12:03

Best bekeken

Corino technisch consultant bij Newtel Essence

Arnold Corino (28) is in dienst getreden bij Newtel Essence in Vianen als technisch consultant. In deze functie assisteert hij de account manager en adviseert hij ook de klant bij technische vraagstukken over de aangeboden spraak- en data-oplossing. De uitdaging De functie van technisch ...

Huisvesting grote invloed op gebruikers

‘De eenzijdige aandacht op ‘werkplekken’ verschuift naar ‘plekken die werken’. De cruciale vraag daarbij is dan wel wat maakt dat de plekken werken voor de organisatie en haar mensen? Als je maatwerk wilt leveren, moet je namelijk eerst de maat nemen.’ Real ...