Overijverige reinigingsdienst Nijmegen

Een van de kunstwerken rond de watertappunten in Nijmegen is per ongeluk weggepoetst door reinigingsdienst DAR. Een medewerker van de gemeente vergat om aan de DAR door te geven dat dit kunstwerk legaal is aangebracht.   

Marianna Bakker, die het initiatief nam om de watertappunten opvallend te versieren, belde direct met de DAR om te voorkomen dat de andere kunstwerken ook worden weggepoetst. Bakker, die haar initiatief Tap Art noemt, wil dat door het versieren van de watertappunten meer mensen hun flesje bijvullen in plaats van steeds een nieuw flesje water kopen. Volgens Bakker weten te weinig mensen waar de 23 watertappunten in de Waalstad staan. 
Nijmegen is als Green Capital dit hele jaar een lichtend voorbeeld voor duurzaam leven. Het bijvullen van waterflesjes in plaats van het kopen van nieuwe is een van de manieren om dat duurzame leven tot stand te brengen. Dat scheelt volgens Marianna Bakker zo'n 100.000 stuks minder plastic afval per jaar, die niet worden toegevoegd aan de plastic soep die nu al in de oceanen drijft.

Kunst
28-09-2018 08:09

Best bekeken

Uitreiking trendrapportage

Beter inzicht in schoonmaakkostenGemeenten hebben een gedetailleerd inzicht in de schoonmaakkosten en zijn in staat deze kosten op een goede manier te sturen. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van de jaarlijkse trendrapportage facilitaire kengetallen gemeente, die de adviesgroep ...

Verstedelijking moet duurzamer

Duurzame ontwikkeling moet het centrale uitgangspunt worden bij de verdere planning van Nederlandse regio's. Dit stelt de VROM-raad in zijn advies 'Duurzame verstedelijking' dat de raad heeft aangeboden aan de demissionaire ministers Huizinga-Heringa (VROM) en Van Middelkoop (WWI). Terwijl duurzame ...