Overijverige reinigingsdienst Nijmegen

Een van de kunstwerken rond de watertappunten in Nijmegen is per ongeluk weggepoetst door reinigingsdienst DAR. Een medewerker van de gemeente vergat om aan de DAR door te geven dat dit kunstwerk legaal is aangebracht.   

Marianna Bakker, die het initiatief nam om de watertappunten opvallend te versieren, belde direct met de DAR om te voorkomen dat de andere kunstwerken ook worden weggepoetst. Bakker, die haar initiatief Tap Art noemt, wil dat door het versieren van de watertappunten meer mensen hun flesje bijvullen in plaats van steeds een nieuw flesje water kopen. Volgens Bakker weten te weinig mensen waar de 23 watertappunten in de Waalstad staan. 
Nijmegen is als Green Capital dit hele jaar een lichtend voorbeeld voor duurzaam leven. Het bijvullen van waterflesjes in plaats van het kopen van nieuwe is een van de manieren om dat duurzame leven tot stand te brengen. Dat scheelt volgens Marianna Bakker zo'n 100.000 stuks minder plastic afval per jaar, die niet worden toegevoegd aan de plastic soep die nu al in de oceanen drijft.

actueel
28-09-2018 08:09

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...