Overijverige reinigingsdienst Nijmegen

Een van de kunstwerken rond de watertappunten in Nijmegen is per ongeluk weggepoetst door reinigingsdienst DAR. Een medewerker van de gemeente vergat om aan de DAR door te geven dat dit kunstwerk legaal is aangebracht.   

Marianna Bakker, die het initiatief nam om de watertappunten opvallend te versieren, belde direct met de DAR om te voorkomen dat de andere kunstwerken ook worden weggepoetst. Bakker, die haar initiatief Tap Art noemt, wil dat door het versieren van de watertappunten meer mensen hun flesje bijvullen in plaats van steeds een nieuw flesje water kopen. Volgens Bakker weten te weinig mensen waar de 23 watertappunten in de Waalstad staan. 
Nijmegen is als Green Capital dit hele jaar een lichtend voorbeeld voor duurzaam leven. Het bijvullen van waterflesjes in plaats van het kopen van nieuwe is een van de manieren om dat duurzame leven tot stand te brengen. Dat scheelt volgens Marianna Bakker zo'n 100.000 stuks minder plastic afval per jaar, die niet worden toegevoegd aan de plastic soep die nu al in de oceanen drijft.

actueel
28-09-2018 08:09

Best bekeken

School uit / natuurlijk materiaal

Nieuwsbron: Eindhovensdagblad Gebruikt: N (klik op N om status in J te veranderen, Item verhuist naar archief) Foto: Datum: 2005-09-08 16:37:56 356 School uit/ natuurlijk materiaal De nieuwbouw van het Novalis College isrientati geheel ...

Levering aan Bronovo Ziekenhuis

Capelle a/d IJsselHet Haagse ziekenhuis Bronovo kiest ook voor de komende jaren voor Nederlands grootse onafhankelijke specialist in documentoplossingen en afdrukapparatuur; te weten Veenman. De bestaande overeenkomst wordt uitgebreid met managed printservices en ondersteuning op het gebied van ...