Papierproducent hamstert toiletpapier

De Duitse papierfabrikant Wepa heeft de afgelopen maanden ongeveer 3,5 miljoen toilet- en keukenrollen ingeslagen voor het geval dat het uitdraait op een 'no deal-Brexit'. In totaal gaat het om zo'n 600 ton aan extra ingeslagen rollen.  

Het bedrijf kiest hiervoor omdat de kans op een Brexit zonder akkoord de afgelopen weken alleen maar is toegenomen. Bij een dergelijk scenario ontstaat er weer een harde grens tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent dat er ook weer douanecontroles terugkeren aan beide kanten van het Kanaal. Deze controles kunnen leiden tot wachtrijen bij de grens, die weer tot een tijdelijk tekort aan toilet- en keukenrollen zouden kunnen leiden.
Om dit te voorkomen, heeft Wepa extra opslagruimte gehuurd om de 600 ton aan rollen tijdelijk te kunnen huisvesten. De 3,5 miljoen rollen zouden genoeg zijn voor ongeveer drie weken.

Facilitaire inkoop, Sanitair,
25-03-2019 08:03

Best bekeken

Klimaatbeheersing: varkens belangrijker dan schoolkinderen

Chapeau: Binnenmilieu dramatisch, geen geld voor verbetering Het binnenklimaat in scholen deugt voor geen meter, maar geld voor aanzienlijke verbetering is niet of nauwelijks beschikbaar. Bovendien legt de overheid de prioriteit liever bij varkensstallen en gevangenissen. Dat was de ...

5. Groen zorgt voor beter klimaat op werkplekken

Uit eerdere onderzoeken was al gebleken dat groen in kantoren een positieve invloed hebben op mensen. Daarom was de uitkomst van een onderzoek naar de positieve effecten van planten op een werkplek niet verrassend voor Rob Kosterman. De specialist in hydrocultuur verdient namelijk de kost met het ...