Papierproducent hamstert toiletpapier

De Duitse papierfabrikant Wepa heeft de afgelopen maanden ongeveer 3,5 miljoen toilet- en keukenrollen ingeslagen voor het geval dat het uitdraait op een 'no deal-Brexit'. In totaal gaat het om zo'n 600 ton aan extra ingeslagen rollen.  

Het bedrijf kiest hiervoor omdat de kans op een Brexit zonder akkoord de afgelopen weken alleen maar is toegenomen. Bij een dergelijk scenario ontstaat er weer een harde grens tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent dat er ook weer douanecontroles terugkeren aan beide kanten van het Kanaal. Deze controles kunnen leiden tot wachtrijen bij de grens, die weer tot een tijdelijk tekort aan toilet- en keukenrollen zouden kunnen leiden.
Om dit te voorkomen, heeft Wepa extra opslagruimte gehuurd om de 600 ton aan rollen tijdelijk te kunnen huisvesten. De 3,5 miljoen rollen zouden genoeg zijn voor ongeveer drie weken.

Facilitaire inkoop, Sanitair,
25-03-2019 08:03

Best bekeken

Goed tekeningbeheersysteem is van strategische waarde

Een goed doordacht en opgezet tekeningenbeheersysteem vormt een uiterst belangrijke transparante schakel in de communicatie met betrokken partijen. Het belang van een eenduidig, goed opgezet strategisch tekeningenbeheersysteem komt vooral tot uitdrukking bij belangrijke interne processen op gebieden ...

Europese norm maakt werk makkelijker

Er komen naar verwachting in eind 2006 twee Europese normen voor Facility Management. EN 15221 Facilty Management-Terms and Definitions is de basis voor een 'taal' om in Europa over Facility Management te communiceren. EN 15222, een leidraad voor het voorbereiden en afsluiten van Facility Management ...