Papierproducent hamstert toiletpapier

De Duitse papierfabrikant Wepa heeft de afgelopen maanden ongeveer 3,5 miljoen toilet- en keukenrollen ingeslagen voor het geval dat het uitdraait op een 'no deal-Brexit'. In totaal gaat het om zo'n 600 ton aan extra ingeslagen rollen.  

Het bedrijf kiest hiervoor omdat de kans op een Brexit zonder akkoord de afgelopen weken alleen maar is toegenomen. Bij een dergelijk scenario ontstaat er weer een harde grens tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent dat er ook weer douanecontroles terugkeren aan beide kanten van het Kanaal. Deze controles kunnen leiden tot wachtrijen bij de grens, die weer tot een tijdelijk tekort aan toilet- en keukenrollen zouden kunnen leiden.
Om dit te voorkomen, heeft Wepa extra opslagruimte gehuurd om de 600 ton aan rollen tijdelijk te kunnen huisvesten. De 3,5 miljoen rollen zouden genoeg zijn voor ongeveer drie weken.

Facilitaire inkoop, Sanitair,
25-03-2019 08:03

Best bekeken

Johan Steenbakkers wint Gouden Koksmes

Johan Steenbakkers is de beste instellingskok van Nederland. De kok van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven won deze titel tijdens het Nationaal Kampioenschap voor Instellingskoks 2006 op de vakbeurs Horecava. De jury kreeg een voorgerecht van gerookte paling voorgeschoteld. Daarna volgde als ...

(Brand)veiligheid in de zorgsector

De focus op verhoging van kwaliteit en veiligheid in de zorg wordt steeds scherper. Het moet veiliger voor cliënt en zorgverlener.Ook wil de overheid dat het aantal incidenten drastisch daalt. Dat vereist voor veel organisaties een andere werkwijze, soms ook een andere cultuur. Een optimale ...