Pfff…Blue Monday is weer voorbij

De derde maandag van januari, beter bekend als Blue Monday, is al jarenlang een ongrijpbaar fenomeen. De feestdagen zijn al een tijdje achter de rug, buiten is het koud en donker, de zomervakantie lijkt nog een eeuwigheid ver weg en de goede voornemens liggen alweer in de prullenbak. Stuk voor stuk ingrediënten om je wat gedeprimeerder te voelen dan anders. Maar de meesten hebben het toch weer gered.  

„Maar Blue Monday hoeft ook helemaal niet zo verschrikkelijk te zijn“, stelt Loopbaanadviseur Angela Bottenberg bij FNV. Ze heeft goede tips.
„Werk een dagje thuis, zodat je een rustige start kunt maken zonder files, treinvertraging of collega’s die je af kunnen leiden.” Leg de lat niet te hoog, is daarnaast haar devies.  „Maak een lijstje met de 5 dingen die je vandaag echt af moet ronden op je werk. Zorg er voor dat je realistisch bent en aan het eind van je werkdag alles klaar kunt hebben. Heerlijk gevoel toch, om met een afgeronde takenlijst je werkdag af te sluiten.” De manier hoe je de dag afsluit, is volgens Bottenberg ook bepalend voor je humeur op Blue Monday. „Trek na je werkdag de deur van kantoor achter je dicht zonder verder aan werk te denken. Vandaag ga je niet nog even dat mailtje beantwoorden in de trein of bellen met je collega na werktijd. Tijd om van je avond te genieten.”

actueel
01-02-2019 08:02

Best bekeken

Johan Steenbakkers wint Gouden Koksmes

Johan Steenbakkers is de beste instellingskok van Nederland. De kok van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven won deze titel tijdens het Nationaal Kampioenschap voor Instellingskoks 2006 op de vakbeurs Horecava. De jury kreeg een voorgerecht van gerookte paling voorgeschoteld. Daarna volgde als ...

(Brand)veiligheid in de zorgsector

De focus op verhoging van kwaliteit en veiligheid in de zorg wordt steeds scherper. Het moet veiliger voor cliënt en zorgverlener.Ook wil de overheid dat het aantal incidenten drastisch daalt. Dat vereist voor veel organisaties een andere werkwijze, soms ook een andere cultuur. Een optimale ...