Pfff…Blue Monday is weer voorbij

De derde maandag van januari, beter bekend als Blue Monday, is al jarenlang een ongrijpbaar fenomeen. De feestdagen zijn al een tijdje achter de rug, buiten is het koud en donker, de zomervakantie lijkt nog een eeuwigheid ver weg en de goede voornemens liggen alweer in de prullenbak. Stuk voor stuk ingrediënten om je wat gedeprimeerder te voelen dan anders. Maar de meesten hebben het toch weer gered.  

„Maar Blue Monday hoeft ook helemaal niet zo verschrikkelijk te zijn“, stelt Loopbaanadviseur Angela Bottenberg bij FNV. Ze heeft goede tips.
„Werk een dagje thuis, zodat je een rustige start kunt maken zonder files, treinvertraging of collega’s die je af kunnen leiden.” Leg de lat niet te hoog, is daarnaast haar devies.  „Maak een lijstje met de 5 dingen die je vandaag echt af moet ronden op je werk. Zorg er voor dat je realistisch bent en aan het eind van je werkdag alles klaar kunt hebben. Heerlijk gevoel toch, om met een afgeronde takenlijst je werkdag af te sluiten.” De manier hoe je de dag afsluit, is volgens Bottenberg ook bepalend voor je humeur op Blue Monday. „Trek na je werkdag de deur van kantoor achter je dicht zonder verder aan werk te denken. Vandaag ga je niet nog even dat mailtje beantwoorden in de trein of bellen met je collega na werktijd. Tijd om van je avond te genieten.”

actueel
01-02-2019 08:02

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...