Realtime inspectie, inventarisatie en monitoring

In het kantorencomplex aan de Utrechtse Europalaan 100-500 start de eerste pilot met Digital Asset Management (DAS), zo maakte het Utrecht Economic Board onlangs bekend. Door het aanbrengen van digitale indicatoren op bouwkundige elementen van de gebouwschil wordt volledig digitaal gestuurd ‘realtime’ geïnspecteerd, geïnventariseerd en gemonitord. Het zorgt zo voor digitale controle en aansturing van vastgoedbeheer, vastgoedonderhoud en vastgoedrenovatie.  

Huidige prestatieafspraken op het gebied van toekomstig energieverbruik en toekomstig onderhoud zijn op basis van theoretische parameters die vooraf zijn bepaald (aannames). Duurlabel ontwierp daarvoor Digital Asset Sensoring ‘DAS’, dat werkt op basis van alle invloeden uit de dagelijkse praktijk; temperatuur, atmosferische vervuiling, UV belasting, luchtvochtigheid, degradatie van materialen, koudebruggen en slijtage door erosie.
Gedigitaliseerde monitoring kan bijdragen aan een efficiënter materiaalgebruik, minder verkeersbewegingen, just-in-time onderhoud en Urban Mining. Kortom: CO2 reductie. Door het verantwoord kunnen oprekken van onderhoudsintervallen zal toekomstig onderhoud geschieden op basis van noodzaak (conditie gestuurd) in plaats van op vooraf gestelde tijdstippen. Momenteel is Duurlabel in gesprek met nog een aantal launching customers om zo maximaal vijf pilotprojecten te kunnen realiseren. Alle pilotprojecten hebben een doorloop van drie jaar. In deze drie jaar wordt in samenwerking met het Innovatielab van de TU/Eindhoven verder doorontwikkeld met als doel medio 2021 op te kunnen schalen.

Asset management
05-12-2018 08:12

Best bekeken

Vitality Check meet betrokkenheid

Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboNed heeft in samenwerking met de universiteit Utrecht een instrument, de ‘Vitality Check’ ontwikkeld waarmee de bevlogenheid of gespannenheid van medewerkers in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen aan de hand van dit instrument de oorzaken ...

Document Dialog en ReadSoft vormen krachtig team

Partnership optimaliseert ePostkamer en eFacturatieBunnik, 11 maart 2010 – Document Dialog, leverancier van totaaloplossingen voor documentintensieve organisaties, vormt met ReadSoft een krachtig partnership wat betreft de ontvangst en verwerking van binnenkomende documenten. In ...