Realtime monitoring van liften

Elke lift die hapert, elke onderhoudsbeurt tijdens drukke uren, is er eentje teveel. Daarom heeft de Finse liftenfrabrikant Kone een mobiel systeem geïnstalleerd voor data en spraak. Via het internet of things worden de liften realtime gemonitord zodat men direct kan reageren. 

Die ene keer dat je vast kwam te zitten in een lift? Je was blij dat je iemand kon waarschuwen door simpelweg op een knop te drukken. Vervolgens werd je vriendelijk te woord gestaan door een behulpzame medewerker die ervoor zorgde dat je in no-time weer je weg kon voortzetten.
Het systeem legt automatisch een wereldwijde bibliotheek aan van alle operationele data. Zo blijft Kone permanent op de hoogte en kunnen ze bovendien de service naar het gewenste allerhoogste niveau brengen. „Het Internet of Things van Vodafone helpt ons om dat doel te bereiken. Wij willen de beste onderhoudspartner zijn voor onze klanten en service bieden op het hoogste niveau", zegt Thomas Hietto, Senior Vice President, Maintenance Service Business, Kone Corporation.  

De voordelen zijn evident. Om te beginnen zijn de liften minder vaak buiten gebruik. Daarnaast beschikt Kone nu over een realtime bibliotheek van wereldwijde mobiele data, wat bijdraagt aan meer veiligheid en betere service. De sims kunnen al in de fabriek in de liften gemonteerd worden en lokaal geactiveerd, en dat scheelt weer veel installatietijd. 

Internet of Things
12-03-2019 13:03

Best bekeken

Vitality Check meet betrokkenheid

Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboNed heeft in samenwerking met de universiteit Utrecht een instrument, de ‘Vitality Check’ ontwikkeld waarmee de bevlogenheid of gespannenheid van medewerkers in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen aan de hand van dit instrument de oorzaken ...

Document Dialog en ReadSoft vormen krachtig team

Partnership optimaliseert ePostkamer en eFacturatieBunnik, 11 maart 2010 – Document Dialog, leverancier van totaaloplossingen voor documentintensieve organisaties, vormt met ReadSoft een krachtig partnership wat betreft de ontvangst en verwerking van binnenkomende documenten. In ...