Realtime monitoring van liften

Elke lift die hapert, elke onderhoudsbeurt tijdens drukke uren, is er eentje teveel. Daarom heeft de Finse liftenfrabrikant Kone een mobiel systeem geïnstalleerd voor data en spraak. Via het internet of things worden de liften realtime gemonitord zodat men direct kan reageren. 

Die ene keer dat je vast kwam te zitten in een lift? Je was blij dat je iemand kon waarschuwen door simpelweg op een knop te drukken. Vervolgens werd je vriendelijk te woord gestaan door een behulpzame medewerker die ervoor zorgde dat je in no-time weer je weg kon voortzetten.
Het systeem legt automatisch een wereldwijde bibliotheek aan van alle operationele data. Zo blijft Kone permanent op de hoogte en kunnen ze bovendien de service naar het gewenste allerhoogste niveau brengen. „Het Internet of Things van Vodafone helpt ons om dat doel te bereiken. Wij willen de beste onderhoudspartner zijn voor onze klanten en service bieden op het hoogste niveau", zegt Thomas Hietto, Senior Vice President, Maintenance Service Business, Kone Corporation.  

De voordelen zijn evident. Om te beginnen zijn de liften minder vaak buiten gebruik. Daarnaast beschikt Kone nu over een realtime bibliotheek van wereldwijde mobiele data, wat bijdraagt aan meer veiligheid en betere service. De sims kunnen al in de fabriek in de liften gemonteerd worden en lokaal geactiveerd, en dat scheelt weer veel installatietijd. 

actueel
12-03-2019 13:03

Best bekeken

Corino technisch consultant bij Newtel Essence

Arnold Corino (28) is in dienst getreden bij Newtel Essence in Vianen als technisch consultant. In deze functie assisteert hij de account manager en adviseert hij ook de klant bij technische vraagstukken over de aangeboden spraak- en data-oplossing. De uitdaging De functie van technisch ...

Huisvesting grote invloed op gebruikers

‘De eenzijdige aandacht op ‘werkplekken’ verschuift naar ‘plekken die werken’. De cruciale vraag daarbij is dan wel wat maakt dat de plekken werken voor de organisatie en haar mensen? Als je maatwerk wilt leveren, moet je namelijk eerst de maat nemen.’ Real ...