Realtime monitoring van liften

Elke lift die hapert, elke onderhoudsbeurt tijdens drukke uren, is er eentje teveel. Daarom heeft de Finse liftenfrabrikant Kone een mobiel systeem geïnstalleerd voor data en spraak. Via het internet of things worden de liften realtime gemonitord zodat men direct kan reageren. 

Die ene keer dat je vast kwam te zitten in een lift? Je was blij dat je iemand kon waarschuwen door simpelweg op een knop te drukken. Vervolgens werd je vriendelijk te woord gestaan door een behulpzame medewerker die ervoor zorgde dat je in no-time weer je weg kon voortzetten.
Het systeem legt automatisch een wereldwijde bibliotheek aan van alle operationele data. Zo blijft Kone permanent op de hoogte en kunnen ze bovendien de service naar het gewenste allerhoogste niveau brengen. „Het Internet of Things van Vodafone helpt ons om dat doel te bereiken. Wij willen de beste onderhoudspartner zijn voor onze klanten en service bieden op het hoogste niveau", zegt Thomas Hietto, Senior Vice President, Maintenance Service Business, Kone Corporation.  

De voordelen zijn evident. Om te beginnen zijn de liften minder vaak buiten gebruik. Daarnaast beschikt Kone nu over een realtime bibliotheek van wereldwijde mobiele data, wat bijdraagt aan meer veiligheid en betere service. De sims kunnen al in de fabriek in de liften gemonteerd worden en lokaal geactiveerd, en dat scheelt weer veel installatietijd. 

Internet of Things
12-03-2019 13:03

Best bekeken

'Als je het hier niet vindt, bestaat het nog niet'

Chapeau: Internationale beurs ISSA/Interclean dit keer in Amsterdam Zo’n vijftien gele, witte en rode hoogwerkers trekken de aandacht op het plein voor de Amsterdam RAI. De hoogste is 101 meter, een wereldprimeur van Maes. De kleinste van Hinowa Nederland is 19 meter, ook een primeur in ...

Veel belangstelling voor nieuw facilitair weekblad

Geslaagde introductievan facilitair weekblad De introductie van het nieuwe weekblad Facilitair en gebouwbeheer is geslaagd. Binnen 48 uur na bekendmaking van het nieuwe weekblad eind vorige week schreven zich al meer dan duizend nieuwe (proef)abonnementen in. De uitgever verwacht op basis van dit ...