Renewi en Beautiful Cups planten bomen in Sumatra

De samenwerking tussen Renewi en Beautiful Cups gaat ervoor zorgen dat dit jaar elf miljoen koffiebekers worden gerecycled tot toiletpapier. De samenwerking heeft inmiddels al geleid tot het planten van drieduizend bomen in het Indonesisch regenwoud - en daar moeten er dit jaar nog tienduizend bij komen.  

De koffiebekers van Beautiful Cups bestaan voor slechts vijf procent uit PE en voor 95 procent uit karton en zijn daarmee geschikt om te recyclen naar een secundaire grondstof. De bekers worden in speciale zakken ingezameld en naar de Renewi-locatie in Breda gebracht waar ze geperst worden tot balen. Vervolgens gaan de balen naar verwerkingspartner WEPA Nederland die door middel van een speciale techniek de polyetheen van de papiervezel scheidt. De kunststof binnenzijde van de bekers wordt in dit proces losgeweekt van de kartonnen buitenzijde en vervolgens wordt van de papierstroom weer toiletpapier gemaakt. 
De koffiebekers zijn vooral gemaakt van karton dat gemaakt is van hout dat afkomstig is uit bossen die de Forest Stewardship Council (FSC) goedkeurt voor kap. Voor elke zevenduizend gerecyclede bekers wordt één nieuwe boom in het regenwoud van Sumatra geplant. Deze boom slaat op zijn beurt een ton CO2 op. Beautiful Cups en Renewi willen tenminste dertienduizend bomen planten - dat is evenredig aan twaalf hectare nieuw regenwoud en een CO2 reductie van dertienduizend ton. Renewi en Beautiful Cups verwachten over drie jaar meer dan vijftig miljoen bekers per jaar te verwerken. De koffiebekers van Beautiful Cups worden vanaf volgend jaar in tien landen aangeboden en de organisatie breidt ook de bosprojecten die men ondersteunt uit naar de drie grootste regenwouden.

actueel
14-09-2018 11:09

Best bekeken

Koffiecorner cruciale kantoorfaciliteit

Bij het ontwerp van een nieuw interieur speelt de koffiecorner een steeds belangrijkere rol. Dit constateert onder meer interieurspecialist Jaap den Braber. ‘In vergelijking met een aantal jaar geleden, zijn bedrijven bewuster bezig met de inrichting hiervan. Men wil klanten en medewerkers ...

Energiescan levert goedkopere maaltijden

 De kans is groot dat een deel van de patiënten in het UMC St. Radboud over enige tijd niet meer ’s middags maar ’s avonds de warme maaltijd krijgt voorgeschoteld. Uit onderzoek in het kader van de tweede Meerjarenafspraak (MJA2) is gebleken dat het ziekenhuis daarmee ...