Rijk investeerde €151 miljoen in energieonderzoek

In 2017 investeerde de rijksoverheid € 151 miljoen in energieonderzoek. Kennisinstituten en universiteiten kregen vorig jaar meer geld voor investeringen in energieonderzoek dan het jaar daarvoor. Ook bedrijven ontvingen meer geld dan in 2016.  

Opvallend is de stijging in investeringen voor onderzoek naar energieopslag en CO2-afvang en -opslag (CCS). De verdeling van de investeringen is verder als volgt: 41% ging naar onderzoek naar verbeterde en goedkopere productiemethoden uit hernieuwbare energiebronnen, 33% ging naar energiebesparing en ruim 10% ging naar onderzoek naar energieopslag en naar transmissie- en distributietechnieken.
Bij de innovatieactiviteit groeiden de investeringen in industrieel en fundamenteel onderzoek. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat was de grootste financier van energieonderzoek in Nederland.  

Energiebesparing
11-09-2018 14:09

Best bekeken

'Als je het hier niet vindt, bestaat het nog niet'

Chapeau: Internationale beurs ISSA/Interclean dit keer in Amsterdam Zo’n vijftien gele, witte en rode hoogwerkers trekken de aandacht op het plein voor de Amsterdam RAI. De hoogste is 101 meter, een wereldprimeur van Maes. De kleinste van Hinowa Nederland is 19 meter, ook een primeur in ...

Bundeling krachten voor warehouse-optimalisatie

’s Hertogenbosch, 14 september 2010Ctac NV en logistiek specialist Prologys richten een joint venture op die zich volledig richt op optimalisatie van processen in grootschalige magazijnen. Binnen de joint venture brengt Ctac uitgebreide algemene SAP-expertise en een omvangrijk klantenbestand ...