Rijk investeerde €151 miljoen in energieonderzoek

In 2017 investeerde de rijksoverheid € 151 miljoen in energieonderzoek. Kennisinstituten en universiteiten kregen vorig jaar meer geld voor investeringen in energieonderzoek dan het jaar daarvoor. Ook bedrijven ontvingen meer geld dan in 2016.  

Opvallend is de stijging in investeringen voor onderzoek naar energieopslag en CO2-afvang en -opslag (CCS). De verdeling van de investeringen is verder als volgt: 41% ging naar onderzoek naar verbeterde en goedkopere productiemethoden uit hernieuwbare energiebronnen, 33% ging naar energiebesparing en ruim 10% ging naar onderzoek naar energieopslag en naar transmissie- en distributietechnieken.
Bij de innovatieactiviteit groeiden de investeringen in industrieel en fundamenteel onderzoek. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat was de grootste financier van energieonderzoek in Nederland.  

actueel
11-09-2018 14:09

Best bekeken

Klanten De Lage Landen tevreden

De Lage Landen Translease heeft dit jaar de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Fleetmanagement van het onderzoeksbureau Heliview. Bij dit onderzoek is aan circa 6000 wagenparkbeheerders hun mening gevraagd over dertig aspecten met betrekking tot dienstverlening, ...

Chatbots voldoen nog lang niet aan klantverwachtingen

Snelle, simpele vragen zijn voor de meeste chatbots geen punt, maar heel veel meer moet je er niet van verwachten anno nu. Volgens onderzoek van Pegasystems onder 3.500 consumenten in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Australië, scoort ‘gebrek aan intelligentie’ hoog op de ...