Schoonmaakster hele weekend vast New Yorkse lift

Een schoonmaakster heeft een heel weekend vastgezeten in een lift op Manhattan. Ze werkt al 18 jaar lang als schoonmaakster in het appartementencomplex.   

Het huis waar de vrouw vastzat, is eigendom van Warren Stephens, de CEO van de investeringsbank Stephens. De miljardair was met zijn familie een weekend de stad uit, terwijl  huishoudelijke hulp Marites Fortaliza nog in het huis aanwezig was. De 53-jarige vrouw wilde vrijdagavond de lift pakken, maar kwam vast te zitten tussen de tweede en derde verdieping van het vijf verdiepingen tellende huis in stadsdeel Manhattan.
Pas rond tien uur ’s ochtends op maandag merkte de familie op dat de lift niet werkte en schakelde ze de brandweer in. De brandweerlieden schrokken toen ze Fortaliza in de lift vonden. De vrouw was uitgedroogd, maar maakt het volgens de politie nu goed. Het is niet bekend of de vrouw een mobiele telefoon bij zich had toen ze vastzat in de lift en waarom de noodknop niet werkte. De lift werd afgelopen juli nog geïnspecteerd en toen goedgekeurd.

Schoonmaak
30-01-2019 13:01

Best bekeken

Johan Steenbakkers wint Gouden Koksmes

Johan Steenbakkers is de beste instellingskok van Nederland. De kok van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven won deze titel tijdens het Nationaal Kampioenschap voor Instellingskoks 2006 op de vakbeurs Horecava. De jury kreeg een voorgerecht van gerookte paling voorgeschoteld. Daarna volgde als ...

(Brand)veiligheid in de zorgsector

De focus op verhoging van kwaliteit en veiligheid in de zorg wordt steeds scherper. Het moet veiliger voor cliënt en zorgverlener.Ook wil de overheid dat het aantal incidenten drastisch daalt. Dat vereist voor veel organisaties een andere werkwijze, soms ook een andere cultuur. Een optimale ...