Servicekosten kantoren opnieuw gedaald

De servicekosten van kantoorge-bouwen daalden over 2017 van 25,51 euro per vierkante meter naar 22,13 euro per vierkante meter. Een daling van de servicekosten van iets meer dan 13%. De daling van de servicekosten zet dus ook in 2017 verder door. Dit blijkt uit de VGM NL Benchmark Servicekosten kantoren van 2018.

In totaal zijn er 711 objecten in de benchmark opgenomen met een totale oppervlakte van 6,7 miljoen vierkante meter. Voor het derde jaar op rij laat de benchmark een lichte daling zien.

Deze daling is, naast de dalende energielasten, vooral te danken aan het afnemen van de kosten voor een receptie en/of huismeester. Deze kosten zijn het afgelopen jaar tenminste met 20% gedaald ten opzichte van een jaar eerder. De kosten voor communicatie en water zijn het afgelopen jaar juist behoorlijk gestegen.

Communicatie
13-03-2019 12:03

Best bekeken

Vitality Check meet betrokkenheid

Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboNed heeft in samenwerking met de universiteit Utrecht een instrument, de ‘Vitality Check’ ontwikkeld waarmee de bevlogenheid of gespannenheid van medewerkers in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen aan de hand van dit instrument de oorzaken ...

Document Dialog en ReadSoft vormen krachtig team

Partnership optimaliseert ePostkamer en eFacturatieBunnik, 11 maart 2010 – Document Dialog, leverancier van totaaloplossingen voor documentintensieve organisaties, vormt met ReadSoft een krachtig partnership wat betreft de ontvangst en verwerking van binnenkomende documenten. In ...